Miért vannak néhányan ilyen véleménnyel a tenyésztőkről? Miért gondoljátok, hogy a többség rossz?
Ezen az oldalon nagyon sokszor azt olvasom, hogy nagyon ritka a lelkiismeretes, a kutyáiért és a fajtáért mindent megtevő tenyésztő. Szerintem ez nem így van. Az én fajtámban(én nem vagyok tenyésztő, most tervezek nemsokára kiskutyát venni) azt tapasztalom, hogy majdnem mindenki jól tartja a kutyáit, nem hamisít törzskönyvet, egészségesek a kutyái és kiállítási eredményekkel, tenyészszemlével, szűrésekkel rendelkeznek.
Itt mindenki szidja a tenyésztőket, hogy hamisítják a papírokat, ketrecben tartják a kutyákat és csak pénzkeresés céljából tenyésztenek. Már pár hónapja beleástam magam a kutya témába és rengeteg jó tenyésztővel találkoztam, rosszal még nem.
Az arnykoszorú nem jelent mást, mint hogy jó sok alom született. Minden alomból el kell cipelni egy kutyát egy faluvégi kiállításra, ahol egyedül lesz az osztályában és kap egy cacot. Aztán ha elég almot gyártott, egy év alatt már meg is lehet a bronz. Ha volt 12 alom, akkor az arany is. Az égvilágon semmit nem jelent. Ismerek olyan kennelt, ahol a mestertenyésztőit lazán összehozta, de champion kutyája jó ha 1 volt.
Ezért van, hogy sem a törzskönyv, sem a kutyák címe nem garancia semmire.
Valaki azt mondta, hogy az jelent valamit, ha sok tenyésztő használja a tőle származó kutyákat. Na még ez sem igaz, tudok olyan kennelt, aki fél európát elárasztja kutyákkal, mert jó olcsón adja, kb. feléért mint más. Veszik mint a cukrot, meg sem lehet számolni hány almot csinál évente. (nem magyar) Egyetlen olyan kutyát sem láttam még tőle, akire azt mondtam volna, hogy nincs tele súlyos hibákkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!