Miért rágja a kutyám a lábát?
Figyelt kérdés
2008. nov. 18. 17:35
1/9 anonim válasza:
Legjobb esetben unatkozik- komolyan. Unalomból rágja, aztán egy idő után már viszket neki akkor azért rágja. Majd a sok nyáltól elkezd nedvezni, akkor azért nyalogatja, rágja és így tovább...
Rosszabb esetben lehet valami élősködője... vagy bőrbetegsége.
2/9 anonim válasza:
Lehet ,hogy azért mert belelépett valamibe !
3/9 anonim válasza:
nézd meg alaposan, hogy nincs e valami beragadva a talppárnái közé. ha nincs ott semmi, gondold át, hogy adtál e neki olyasmit a lábrágás kialakulása előtt, amit korábban nem. mert lehet allergia is...
4/9 anonim válasza:
Szia! A kutyádnak lelki gondjai vannak a lábrágás is ide vezethető vissza.Gondold át a kuytádnak mindig van étel kitéve? Az ajtón mindig neked kell elsőként kilépned soha ne engedd a kutyát előre. Mikor haza érsz vagy 5 percig ne törődj a kutyával ,ne simogasd meg, ne nézz rá.5 perc elteltével aztán magadhoz hivhatod, természetesen simi stb. Ételt mindig csak te adj neki nagyon lényeges dolog a kuytanevelés szempontjából.Lehet ez igy nagyon durván hangzik,de ezt meg kellene próbálnod vagy a kutyának akár el is fertőződhetnek előbb- utóbb a sebei ,ha nem hagyja ezt abba. És azért rágja a lábát ,mert alfának ,vezérnek hiszi magát ,akinek meg kell védenie a "falkát" . 25 éve vannak kutyáink mielőtt teljesen bolondnak gondolnál, és nálunk ez igy működik csak tartsd be amiket leirtam. A legjobb az lenne ,ha elolvasnád Jan Fennel: Kutyapszihológia cimű könyvét,amit szerintem minden kutytartónak el kellene olvasnia! Egyszerű és érthető. Ezenkivül persze rengeteg irodalmat lehet találni,de én ezt javasolnám neked. Sok sikert ,amennyiben komolyan gondolod!
5/9 anonim válasza:
És még elfeledtem,hogy amint elkezdi a kutya rágni a lábát azonnal hivd oda magadhoz szépen és adj neki egy jutalomfalatot(virsildaraot pl) és dicsérd meg.Sajnos ekkor folyamatosan figyelni kell rá. 1-2 nap alatt abba kellene,hogy hagyja a dolgot,ha betartod ezeket a tanácsokat.
6/9 anonim válasza:
Vidd orvoshoz, ezerféle baja lehet, és egyik sem múlik el magától!
7/9 anonim válasza:
Lehet,hogy megbökte vmi a lábát vagy bele lépett vmibe.
8/9 anonim válasza:
Vagy egyszerűen éhes.Olvastam a NET-en hogy a kutyák mint alacsonyabbrendű élőlények az előzőéletükre való irány mozdulatokat így fejezik ki.
9/9 anonim válasza:
Nem biztos, de lehet hogy azé mert ideges. van amelyik kutya így vezeti le a feszültséget. És ez egy kicsit baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!