Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan lehet egy kutyát...

Hogyan lehet egy kutyát megtanítani arra, hogy normálisan sétáljon?

Figyelt kérdés
3,5 hónapos westiem van. A séta során vagy leül és nem hajlandó jönni, vagy rohan előre húzva a pórázt, vagy pedig egészen más irányba akar menni mint én. Próbáltam már fix pórázzal, flexi pórázzal, egyik se jó, mindenképp egy össze-vissza rángatás az egész. Próbáltam úgy, hogy rendszeresen leguggolok és hívom ha nem akar jönni vagy másfelé megy, de egy idő után megunja és nem jön a hívásra sem. Próbáltam kajával csalogatni, de ahhoz meg nagyon le kell hajolni. Tényleg nem tudom, hogy lehet megtanítani, hogy jöjjön a lábam mellett, ő már a negyedik kutyám és még az előzőekkel sem sikerült soha elérnem, hogy ezt tudják.
2010. júl. 19. 21:40
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Az biztos, hogy makacskodik, mert sokszor mondom neki, hogy gyere ide (amit nagyon jól ismer, picibb korában remekül ment neki) és erre ugyanúgy ül tovább és pislog rám, pedig tudja, hogy mit akarok. Na ilyenkor fel tud húzni. :D

De nem szoktam megverni soha.

2010. júl. 19. 22:37
 12/15 anonim ***** válasza:

Legyél határozott és következetes, de ugyanakkor nyugodt és kitartó. Ő egy "kisgyerek", milliószor el kell mondani, el kell ismételni ugyanazt, mire tényleg tudni fogja, vagy mire tényleg rendesen szót fogad. Kölyök, persze, hogy ellenkezik, meg megpróbálja azt csinálni, ami neki tetszik, ugyanúgy, ahogy egy gyerek is.

Mindenképp rendes pórázt vagy kiképző pórázt használj, ne flexit. Azzal egy életre elrontod.

2010. júl. 20. 11:23
 13/15 anonim ***** válasza:
mini németjuhász= németjuhász keveréke, ami tisztára ugy néz ki, mint a fajtatiszta, csak kisebb.
2010. júl. 22. 12:50
 14/15 anonim ***** válasza:
Kutyahám!
2010. júl. 26. 21:05
 15/15 anonim ***** válasza:

Ja és te irányítsd ne ő téged.

amúgy még várhatsz a póráz tanulással, igen fiatal kutyu!

2010. júl. 26. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!