Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mivel szórakoztassam a kutyámat?

Akiteki kérdése:

Mivel szórakoztassam a kutyámat?

Figyelt kérdés

A kutyám 2 éve megvakult. Régebben imádott apportírozni, minden játékban benne voltunk, kipróbáltunk agilityt, jártunk suliba.

De most már szinte a sétákra sem képes. Jön a hangom után, de néha előfordul, hogy bepottyan egy gödörbe vagy árokba, akkor teljesen összezavarodik.

Szeretném, ha továbbra is boldog kutyus maradna, de nem jut szembe semmi, amivel változatosabbá tehetném a napjait.

Ha van valami ötletetek, szívesen várom.

2010. júl. 19. 19:19
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
sok sok simogatás, kedves szavak:)
2010. júl. 19. 19:26
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha tudtok játszhatnátok olyant, hogy te elbújsz és neki a hangod után meg kell keresnie. Ha megtalál adj neki jutalomfalatot.:)
2010. júl. 19. 19:29
 3/10 A kérdező kommentje:

az megvan, nincs hiányunk belőle.

Nem is lehetne kihagyni, mert jön és kéri, hogy vegyem az ölembe és vakargassam a hasát. A vendégeknek is ugyanúgy örül mint régen, és mindenki simizi.

Csak azon töröm a fejem, hogy valami olyan szórakozást találjak ki, ami sötétben is végezhető.

2010. júl. 19. 19:31
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Meg lehet tanulni ezzel együtt élni, ha segítessz neki. Sok vak kutya van amik teljes, aktív vagy még aktívabb életet élnek mint a látó kutyák. Sétálni normál rövid pórázon vidd és ne engedd el, egyenletes terepen vezesd, tanítsd meg rá ha akadály van mondassz egy szót amit megtanul h arra vigyáznia kell. Egész napos túrákat tehettek így, a szagok a kutyának rengeteg mindent elmondanak.

Játszani is lehet, hosszú köteles ráncigálós játékot teszel a szájába pl. és azt húzogatjátok, vagy szagosítsd valamivel, mindig ugyanazzal és szoktasd parancsszavakhoz, eldobáskor szóész és indítsd el kézzel hogy merre keresse, behozáskor folyton mond hogy merre hozza.

Ismerek vak, süket kutyát is, tökéletesen lehet alkalmazkodni hozzájuk úgy, hogy úgy élhet mint egy egészséges, boldog, játékos kutya.

2010. júl. 19. 19:31
 5/10 A kérdező kommentje:

A rongyozás jó ötlet, látod ez eszembe sem jutott. Az apportírozás csak külső terepen megy, mert itthon nem egyedüli kutya és a többi kutya hamarabb megy érte, mint ő. De ki fogom próbálni, ahogy leírtad.

Természetesen pórázon sétálunk, most már kitapasztaltam, hogy a mezőn hol lehet elengedni, ahol nincsenek nagy gödrök.

2010. júl. 19. 19:38
 6/10 anonim válasza:
0%
rakéta.rakéta.rakéta!!! ezt imádják
2010. júl. 19. 19:40
 7/10 A kérdező kommentje:

19:40

Téged meg lőjenek ki ágyúból a cápák közé.

2010. júl. 19. 19:48
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Az én kutyám is vak volt,tökéletesen megtanult poráz nélkül közlekedni mellettem úgy hogy folyamatosan csettingettem vagy beszéltem hozzá.Ezt egy idő után el lehetett hagyni,mert sokkal biztonságosabban érezte magam mellettem.Megtanulta a parancsszavakat is,mint a fel,le,jobbra,balra...........A játékot ugy oldottuk meg,hogy csörgös labdát vettem neki és nem dobtam hanem guritottam,kergetöztünk ugy hogy a lábammal dobogtam neki.
2010. júl. 19. 20:01
 9/10 anonim ***** válasza:
Az én kutyu 13 éves vak már 5 éve és majdnem süket mert csak a bal fülére hall egy gyulladás miatt. Én vettem neki egy speciális hámot 23 ezer forintért amire felveszem a hangom és ha ugat akkor kedves hangokat mond neki és a jobb füléhez van téve igy már nem kárositja a hallását de azért hallja... amugy én azt szoktam hogy ehhez a hámhoz vannak alkatrészek és lehet csöngős lehet sípolos meg midnen féle és a jobb füléhez tesszük és ha sipol ott akkor rohan és a hám felett jön egy rud ami gumi vagyis puha de tartos és afejénél lóg valami játék ha rohan egy ideig akkor eléri a fejével és az orráával észre vesz igy elkezdi rágni és közben sípol amugy meg az elöző válaszok naygon jook mert ez egy drága mulatság ez a ám de nekem megérte :D erre választ légyszi b.nőm-é: http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__1021320-ez-jo..
2010. júl. 19. 20:21
 10/10 A kérdező kommentje:

Ő is jön póráz nélkül a hangom után, csak ki szoktunk menni a falu szélére a rétre és ott nem ismeri annyira a terepet, néha belepottyan valami gödörbe.

A csörgős labda is jó, fogok venni egy újat, a régi már nem csörög.

2010. júl. 19. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!