Kombinàlt oltàs allergiàs reakciò àllapot?
Kutya ma kapta este hatkor a 3.oltàst.
8 òràra bedagadt a szeme tiszta kiütés a böre,levert,nyüszít.
Hívtam a dokit aki a kàlciumot mondta adjak neki.Most jobb a szeme màr.
Meddig tart ez az àllapot?
Mire figyeljek?
A veszettség oltás kapcsán olvastam egy cikket ilyen témában, gondolom, a kombinált esetén hasonló a helyzet.
Kalcium nem segít, hülye tanács volt a dokitol. Antihisztamin, de inkább szteroid kellene neki most azonnal, de ezt csak orvos tudja injekcióban adagolni, ne adj neki véletlen se emberi gyógyszert. Vagy vidd ügyeletre és kérd az ellátást, vagy pedig maradj ébren mellette és figyeld, hogy nem remeg-e, kap-e levegőt rendesen. Ha már jobb a szeme, akkor talán a nehezén túl van, de ellátás nélkül szenvedni fog még reggelig.
Amit mindenképp tegyél meg, az az, hogy felírod/megjegyzed, hogy erre allergiás a kutyád. Oltási könyvben úgyis ott a matrica, jövőre ilyenkor mondd meg, hogy másik gyártó veszettség elleni oltását adják be, mert erre allergiás.
Előfordul egyébként és nem is ritkán, konkrétan az én kutyámmal is, és nekem is az idiota kalciumot mondta az állatorvos, na, azóta nem hozzá járunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!