Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » S. O. S ma reggel történt, a...

S. O. S ma reggel történt, a két különböző fajtájú kutyám, lehet ebből kiskutya?

Figyelt kérdés

Egy tacskó keverék mentett kutyusom van (kan) és 2 husky fajta tiszta szuka kutyám. A huskyk be voltak zárva, a tacskó az udvaron volt. De valahogy sikerült ki nyitniuk a ketrec ajtót. Tudtam, hogy párzás van rajtuk ezért zártam őket külön. Kevesebb, mint fél perc lehetett, hogy az egyik husky le feküdt a tacsinak és az már ott hátul próbált valamit, össze nem erkeztek ragadni.

Lehet ebből kiskutya? Semmiképp se szeretnék, segítsetek.

2019. dec. 4. 09:15
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Mi ennek a menete, mennyi idő ebből a felépülés? Bent kell feküdnie esetleg? Utána megszűnik a tüzelés?
2019. dec. 4. 10:10
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Mindkettőt ivartalaníttasd, az a tuti.
2019. dec. 4. 10:25
 13/19 Hovarju ***** válasza:
100%

Ivartalanítás után megszűnik a tüzelés.

A menete általában az, hogy elviszed egy jól felszerelt rendelőbe egy megbízható állatorvoshoz. Vele megbeszéled az ivartalanítás időpontját. Általában, ha nem életmentés miatt sürgős, akkor a két tüzelés közötti időszakban műtik.

Az általános "menetrend" :

A műtét előtti nap már nem kaphat enni, és pár órával előtte már inni sem ihat. Beviszed az orvoshoz, megműtik. Akkor mehetsz érte, ha már ébren van és tud közlekedni a saját lábán.

Hazaviszed száraz, meleg helyre, ahol pihenhet és gyógyulhat. Inni akkor kaphat, ha már saját maga el tud menni az edényig. Nem szabad itatni, mert félre nyelhet. Az altató kiürülésére kb. 24 óra kell. Ez idő alatt bágyadt lehet, esetleg hányhat. A műtét napján még biztosan aludni fog otthon is.

Általában másnap visszarendelnek kontrollra, ahol kap még fájdalom csillapítót és gyulladás csökkentőt. Varratszedés kb.10-12 nap múlva. Addig nem szabad ugrálnia és érdemes elzárni a többi kutyától, nehogy felszakadjanak a varratai. Varratszedés után pedig már mehet haverkodni a többiekkel.

Fontos, hogy rajta kell hagyni varratszedésig a gallért, hogy ne tudja kiszedni a varratokat.

Apróbb részletekben eltérhet a "menetrend". Pontos információt és részleteket a műtétet végző orvos fog tudni mondani.

Meg persze az ivartalanítás árát is fogja megmondani.

Én azt javasolnám, hogy mindhárom kutyát ivartalanítsd. (én a szukákkal kezdeném)

2019. dec. 4. 10:57
 14/19 anonim ***** válasza:
79%
Nem akarlak elkeseríteni, de a kutyák csodákra képesek. Esemény utáni régebben volt, de a mellékhatások miatt (borítja a hormonháztartást) leszoktak a használatáról. Azt nem tudom, hogy van-e itthon olyan doki, aki ennek ellenére használja. Vemhesen is lehet ivartalanítani, igaz, kockázatosabb, mint nyugalmi időszakban, úgyhogy nem minden orvos vállalja. Aki igen, tudtommal az is inkább a vemhesség félidejében szokta csinálni. Úgyhogy én azt javasolnám, hogy 3-4 hét múlva mindenképpen vidd el olyan dokihoz, akinek van ultrahangja és beszéljétek meg a továbbiakat. Ő valószínűleg többet tud, mint mi itt a neten. Az igazi az lenne, ha már most megkérdeznéd, mit tanácsol. Normál esetben a kanok ivartalanítása kevésbé kockázatos, ők úgyis kint hordják a cuccost ;), a szukáknál ugye egy hasi műtétről van szó. Viszont mindkét szukánál, minden tüzelésnél azon aggódni, hogy vemhesült-e az idegőrlő. A kanokat bármikor kiherélik, a szukákat - ha megválaszthatja a doki az idejét - legalább 2-3 hónappal a tüzelés után szokták, mert akkor már hormonálisan nyugiban van.
2019. dec. 4. 11:09
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Mindegyik kutyádat ivartalaníttatni kellene, nem vagy tenyésztő.
2019. dec. 4. 11:11
 16/19 anonim ***** válasza:
Belenyúltunk ebbe sajnos mi is. 3 hétig felesleges elvinned dokihoz, annál előbb nem tud úgyse biztosat mondani. Mi azt a 3 hetet tűkön ülve bírtuk csak ki itthon, akkor volt egy hasi ultrahang és szerencsére nem voltak kölykök. Azóta átesett az ivartalanításon is, nem kockáztatunk. Ivartalanítás tüzelés után 4-5 héttel ajánlott!
2019. dec. 4. 15:15
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Ivartalanításkor az orvos kivágja a szuka méhét és petefészkét. Többet nem fog tüzelni és szaporodni sem.

Rokonnál a nyájt őrző komondor feküdt le egy kan tacsinak. Egy drótszőrű lapátfülű sárga tacskólábú minikomondor lett a nász eredménye... Cuki, cuki, de nem kellett volna megszületnie.

2019. dec. 4. 21:35
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Tacsit nem jó keresztezni nagy kutyákkal.

Nekünk egy vizsla-tacsi keverékünk volt: az utcáról fogadtuk be, de teljesen egyértelmű volt, hogy mik a szülei :) Olyasmi volt, mint az előző kommentben említett kutya: Vizsla volt, de tacskó arányokkal. Szegény tacskóbénulásban halt meg, hiába vittük a legjobb orvosokhoz.

A "sima" tacsinál is gyakori veszély az egyedi alakja miatt (rövid láb, hosszú hát) de ez fokozottan igaz volt a keverék kutyára. A nagytestű kutyákat nem erre a formára találták ki.

2019. dec. 5. 07:38
 19/19 A kérdező kommentje:
Utolsó kettő szerintetek én ezt bármilyen szinten is akartam? Nem. Mivel nem ragadtak össze azt mondta az orvos nem lát esélyt vemhességre. Már el zártam őket, messze egymástól. De azért 3 hét múlva valószínűleg megejtünk egy uh-t.
2019. dec. 5. 08:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!