S. O. S ma reggel történt, a két különböző fajtájú kutyám, lehet ebből kiskutya?
Egy tacskó keverék mentett kutyusom van (kan) és 2 husky fajta tiszta szuka kutyám. A huskyk be voltak zárva, a tacskó az udvaron volt. De valahogy sikerült ki nyitniuk a ketrec ajtót. Tudtam, hogy párzás van rajtuk ezért zártam őket külön. Kevesebb, mint fél perc lehetett, hogy az egyik husky le feküdt a tacsinak és az már ott hátul próbált valamit, össze nem erkeztek ragadni.
Lehet ebből kiskutya? Semmiképp se szeretnék, segítsetek.
Ivartalanítás.
Nincs esemény utáni, az ivartalanítás az esemény utáni.
Ha nem ragadtak össze, akkor nem lesz kiskutya.
Egyébként a tüzelő nőstény a tüzelés 9-16 (esetleg 8-17) napjain termékeny.
Lehet belőle kiskutya, ha sikerült a tacsinak...
Megoldás: kb. 3 hét múlva elviszed a huskyt állatorvoshoz, addigra már meg tudja állapítani, hogy vemhes-e. Ha igen, ivartalaníttatod azon héten. Ha nem, akkor tüzelés után is érdemes lenne majd ivartalanítani.
A hímet egyszerűbb (neki csak a golyóit szedik ki a kint lógó zacsiból, a szukának a testén belül van a szaporodószerve)
DE
A nőstényt muszáj.
Nem tudod elképzelni, hogy a kan kutyák milyen messziről képesek megérezni a tüzelő szuka szagát. Be fogják kaparni magukat az udvarra, a tacsinak (aki védené a szukákat és a területet) nagyon súlyos sérülést okozhatnak, és feléd is agresszívak lehetnek.
És lesz egy rakat kiskutyád, amik nehezen lelnek majd gazdára, és éhesen fognak kóborolni - ha nem pusztulnak el.
A betegségeket még nem is említettem, amit egy ivaros nőstény elkaphat (nemi betegség, gennyes méhgyulladás)
Szóval ivartalanítani kell őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!