Megkaphatott a kutyám?
Nem, ez nem egyenlő vele.
Gondold végig: ha fájdalom éri az ujjad, elhúzod. Ez alapvető idegrendszeri reflex, nem is tudatos folyamat. Ha nem tudod elhúzni, megijedsz, és megpróbálod kiszabadítani magad.
A jól szocializált kutyák pár hetesen, még az anyjuktól és a testvéreiktől megtanulják a "harapáskontrollt", azaz, hogy csak jelezzenek, és ne okozzanak fájdalmat. A kutyád voltaképp ezt tette.
Hova a jó égbe jársz te iskolába azzal a kutyával?!
Nem húzkáljuk a lábát, nem nyomkodjuk lefelé és nem is pofozzuk meg, bszki!!!
Következőt csinálod, mondom sorrendben:
Veszel egy jutalomfalatot a kezedbe - kimondod a vezényszót - a falattal levezeted a kutyát a kívánt pozícióba - dícséred szóval és odaadod neki a falatot
6-os válaszoló: NEM ülésből tanítjuk a fektetést, hanem minden pozícióból tanítjuk, mert ha csak ülésből tanítanánk, akkor a kutya összekötné a két feladatot és a "fekszik" vezényszó elhangzása után előbb leülne, majd lefeküdne. Mivel ez nem kívánatos, ezért állításból is fektetünk, sőt, később menet közben is.
Kérdező, a sorrendiséget tartsd be, amit leírtam, nem viccből kell ilyen sorrendben.
Utolso: amikor tanitottam neki a feksziket akkor igy csinaltam: leultettem( sajna lehet nem igy kellett volna) aztan fogtam a jutfalit es levezettem a foldre es amikor lefekudt kimomdtam hogy "fekszik!"
De allasbol hogy? Mert ha allasbol huznam le a jutifalit a fold fele akkor szerintem nem lefekudni hanem menne utana
Rosszkor mondod. Hogy tudna kotni a lefekvest a vezenyszohoz, ha nem a falattal levezetes elott hsnem utana mondod neki, hogy mi az a vezenyszo, amit az adott mozgássorozathoz kötnie kell?
Dehogynem fekszik le állításból. Ha leteszed a foldre, a markodban, hogy csak szaglászhassa, akkor egy ido utan addig fog porbalkozni hogy lefekszik eeees akkor kinyilik a markod. Ennyi. Jarj nornalis suliba, mindent rosszul csinalsz kb...
Ne mondjuk már, hogy normális, ha odakap a kutya.
Kérdező:milyen fajta, mennyi idős?
Nem mindegy, hogy egy érzékeny border vagy egy kemény mali.
Ha a kutya odakap, azt keményen tiltani kell.
Pásztorkutyám van. Párszor bepróbálkozott. Nála le kellett meccsel i, hol vannak a határok. Azóta egy szófogadó kisangyal
Igen, én mindent tökéletesen csinálok. Tekintve, hogy egy harcra használt pitbullt olyan szinten rehabilitáltam, hogy bármilyen kutyatársaságba beengedhetem, teljes kontrollom van felette.
A szánalmas pedig te vagy, és a hozzád hasonló tudatlan "gazdik", akik egy fektetést bem tudnak a kutyának megtanítani. Az kb olyan szint, mintha egy felnőtt ember nem tudná, mennyi 1+1. Vicc vagy kérdező, 16 éves létedre meg elég nagy a pofád is... nem tul jo kombó, lesz még az életedben egy-két szitu, ahol ha így viselkedsz, lehet elkenik ám a szádat. :D
Kérdező!
Nem kell egyből felkapni a vizet!
Te is érzed, hogy valamit nem csináltál jól, különben nem írtad volna ki a kérdést.
1. Semmiképp NEM úgy fektetsz, hogy a lábát húzkodod!
2. Szerintem ezen a szinten kb. mindegy, ülteted-e előtte vagy nem. (De jókat lehet vitázni rajta.)
3. Jutifalat a kezedben, megszagoltatod, és a markod a kutya elé a föld felé lehúzod. A kutya az orrával / mancsával követni fogja, és egyből le fog feküdni ültetés nélkül is.
Ennél azért kicsit jobban olvass utána a dolgoknak ha jól akarod csinálni.
Kutya testbeszédnek is. Mert ha egy kutya megkap akkor nem a mancsait védve veszi a szájába a kezed, hanem konkrétan "támad", az látszik rajta. És csak akkor büntesd, ha 100% biztos vagy benne, hogy rosszat tett. Mert ez a "valami szúrás de nem látszik meg nem is láttam mi volt" elég kevés a büntihez. De majd belejössz.
Amúgy úgy tanítsd a fekvést, hogy leülteted, és a jutifalattal vezeted az orrát. Lefele, majd a földön egyre hátrébb húzod, így le kell feküdnie hogy elérje. Ha mindig feláll, akkor a másik kezeddel tartsd lent a fenekét. Ha már lefeküdt azt mondod "fekszik" és odaadod a jutalmat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!