Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Megkaphatott a kutyám?

Megkaphatott a kutyám?

Figyelt kérdés
Fektetést gyakoroltuk és először le is feküdt aztán valami elvonta a figyelmét és felállt erre mondtam neki újból hogy "fekszik!" De nem akart lefeküdni szóval megfogtam az első két lábát es le akartam húzni hogy lefeküdjön, erre azt éreztem mintha valami megszúrta volna az ujjamat. Úgy éreztem mintha megkapott volna de látni nem láttam a nagy szőre miatt, szóval nem tudom pontosan hogy most tényleg megkapott volna?. Egyből megpofoztam.. de most nagyon csalodott vagyok..

2019. nov. 29. 19:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem, ez nem egyenlő vele.

Gondold végig: ha fájdalom éri az ujjad, elhúzod. Ez alapvető idegrendszeri reflex, nem is tudatos folyamat. Ha nem tudod elhúzni, megijedsz, és megpróbálod kiszabadítani magad.

A jól szocializált kutyák pár hetesen, még az anyjuktól és a testvéreiktől megtanulják a "harapáskontrollt", azaz, hogy csak jelezzenek, és ne okozzanak fájdalmat. A kutyád voltaképp ezt tette.

2019. nov. 30. 09:03
 12/20 A kérdező kommentje:
Ertem koszonom. Es ha legkozelebb le akarom fektetni de nem fekszik le akkor inkabb keruljem ezt a helyzetet? Szoval en ugy tudom hogy ilyenkor az elso ket labat kell "huzni" a foldre vagy nem tudom hogy fogalmazzam. Akkor inkabb ne igy csinaljam? De ez nem olyan mintha megfutamodnek?
2019. nov. 30. 09:37
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Hova a jó égbe jársz te iskolába azzal a kutyával?!

Nem húzkáljuk a lábát, nem nyomkodjuk lefelé és nem is pofozzuk meg, bszki!!!

Következőt csinálod, mondom sorrendben:

Veszel egy jutalomfalatot a kezedbe - kimondod a vezényszót - a falattal levezeted a kutyát a kívánt pozícióba - dícséred szóval és odaadod neki a falatot

6-os válaszoló: NEM ülésből tanítjuk a fektetést, hanem minden pozícióból tanítjuk, mert ha csak ülésből tanítanánk, akkor a kutya összekötné a két feladatot és a "fekszik" vezényszó elhangzása után előbb leülne, majd lefeküdne. Mivel ez nem kívánatos, ezért állításból is fektetünk, sőt, később menet közben is.

Kérdező, a sorrendiséget tartsd be, amit leírtam, nem viccből kell ilyen sorrendben.

2019. nov. 30. 10:31
 14/20 A kérdező kommentje:

Utolso: amikor tanitottam neki a feksziket akkor igy csinaltam: leultettem( sajna lehet nem igy kellett volna) aztan fogtam a jutfalit es levezettem a foldre es amikor lefekudt kimomdtam hogy "fekszik!"

De allasbol hogy? Mert ha allasbol huznam le a jutifalit a fold fele akkor szerintem nem lefekudni hanem menne utana

2019. nov. 30. 10:56
 15/20 anonim ***** válasza:

Rosszkor mondod. Hogy tudna kotni a lefekvest a vezenyszohoz, ha nem a falattal levezetes elott hsnem utana mondod neki, hogy mi az a vezenyszo, amit az adott mozgássorozathoz kötnie kell?

Dehogynem fekszik le állításból. Ha leteszed a foldre, a markodban, hogy csak szaglászhassa, akkor egy ido utan addig fog porbalkozni hogy lefekszik eeees akkor kinyilik a markod. Ennyi. Jarj nornalis suliba, mindent rosszul csinalsz kb...

2019. nov. 30. 11:17
 16/20 A kérdező kommentje:
Rohadtul nem csinalok mindent rosszul!!! Mert te talan mindent tokeletesen csinalsz???? Hat ketlem! Nagyon sok mindent megtanitottam mar neki eredmenyesen ugyhogy ha csak kotozkodni tudsz akkor inkabb ne valaszolj! Szanalom ami itt megy a kutyas topicban mindenki csak keresi a hibat es osztja a masikat... kar volt a kerdest feltennem.. szanalmasak vagytok tisztelet a kivetelnek aki normalis valaszt adott
2019. nov. 30. 12:29
 17/20 anonim ***** válasza:
31%

Ne mondjuk már, hogy normális, ha odakap a kutya.

Kérdező:milyen fajta, mennyi idős?

Nem mindegy, hogy egy érzékeny border vagy egy kemény mali.

Ha a kutya odakap, azt keményen tiltani kell.

Pásztorkutyám van. Párszor bepróbálkozott. Nála le kellett meccsel i, hol vannak a határok. Azóta egy szófogadó kisangyal

2019. nov. 30. 14:09
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Igen, én mindent tökéletesen csinálok. Tekintve, hogy egy harcra használt pitbullt olyan szinten rehabilitáltam, hogy bármilyen kutyatársaságba beengedhetem, teljes kontrollom van felette.

A szánalmas pedig te vagy, és a hozzád hasonló tudatlan "gazdik", akik egy fektetést bem tudnak a kutyának megtanítani. Az kb olyan szint, mintha egy felnőtt ember nem tudná, mennyi 1+1. Vicc vagy kérdező, 16 éves létedre meg elég nagy a pofád is... nem tul jo kombó, lesz még az életedben egy-két szitu, ahol ha így viselkedsz, lehet elkenik ám a szádat. :D

2019. nov. 30. 14:50
 19/20 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Nem kell egyből felkapni a vizet!

Te is érzed, hogy valamit nem csináltál jól, különben nem írtad volna ki a kérdést.

1. Semmiképp NEM úgy fektetsz, hogy a lábát húzkodod!

2. Szerintem ezen a szinten kb. mindegy, ülteted-e előtte vagy nem. (De jókat lehet vitázni rajta.)

3. Jutifalat a kezedben, megszagoltatod, és a markod a kutya elé a föld felé lehúzod. A kutya az orrával / mancsával követni fogja, és egyből le fog feküdni ültetés nélkül is.

2019. nov. 30. 15:42
 20/20 anonim ***** válasza:

Ennél azért kicsit jobban olvass utána a dolgoknak ha jól akarod csinálni.

Kutya testbeszédnek is. Mert ha egy kutya megkap akkor nem a mancsait védve veszi a szájába a kezed, hanem konkrétan "támad", az látszik rajta. És csak akkor büntesd, ha 100% biztos vagy benne, hogy rosszat tett. Mert ez a "valami szúrás de nem látszik meg nem is láttam mi volt" elég kevés a büntihez. De majd belejössz.

Amúgy úgy tanítsd a fekvést, hogy leülteted, és a jutifalattal vezeted az orrát. Lefele, majd a földön egyre hátrébb húzod, így le kell feküdnie hogy elérje. Ha mindig feláll, akkor a másik kezeddel tartsd lent a fenekét. Ha már lefeküdt azt mondod "fekszik" és odaadod a jutalmat.

2019. nov. 30. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!