Miért támadnak rögtön rám a kutyák?
Ma szokásos munkámat végeztem egy háznál. Vízcsapot kellett szerelnem. A háznál úgy vártak hogy nyitva hagyták a kaput. Ahogy megérkeztem már láttam egy fehér szőrű terrier kiskutyát kint szaladgálni. Megkezdtem a kiszállást a kocsiból, de sejtettem hogy a kutya "zavarban" lesz. Ahogy becsuktam a kocsi ajtaját, rohant rám a kutya ugatás nélkül. Reflexből emeltem a bal lábam és így csak a cipőm talpába harapott bele. Aztán jött a gazdája és zavarta tőlem a kutyát.
Évekkel ezelőtt egy ugyanilyen terrier szaladt utánam és beleharapott a bokámba hátulról. Érthető lenne ha incselkedik az ember, na de hogy rögtön harapni akarnak.... Mi okozhatja ezt?
Legyen malad tobb kisebb labda. Dobd a kutyanak. A legtobb siman leall jatszani es puszipajti lesz. Picit labdazz veluk.
Vagy legyen nalad fasirtgombocka vagy sulthus darab vagy husos sszaklonna darabok,amit odadobsz neki,mielott odaer es megharap. Orokre megjegyzik es szeretni fognak. (Azert a legjobb szeretetben elni. ) Kesobb kaja nelkul is orulnek neked. A legtobb kutyanak nem lehet megtanitani,h elfogadjon kajat.
Ja, ha a gazda azt mondja nem bánt, szelíd, akkor azt lefordítom magyarra. Íme a fordítás: "Leszrom kit harap meg a kutyám kit nem. Majd ráfogom hogy rossz ember és annyi, meg hát nekem is kell egy kis szórakozás ha már elromlott a csap."
Köcsögök ezek a nem bánt gazdák. Nem érdekel az ő hiedelme, fizikailag akadályozza meg a szaros kutyáját hogy máshoz közel mehessen. Ja a kutyákkal nincs bajom, és ők is szeretnek, de a nembánt gazdáktól hányok.
Csak a kutya gazdája tehet bármiféle problémáról,
amit a kutya okoz, nem a kutya.
Nem a kutyát kéne büntetni, súlyosabb esetben akár
elaltatással, hanem a gazdit, sokkal keményebben
mint ahogy szokták és akkor talán tudatosulna -
mit jelent a tudatos, felelősségteljes állattartás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!