Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért támadnak rögtön rám a...

Miért támadnak rögtön rám a kutyák?

Figyelt kérdés

Ma szokásos munkámat végeztem egy háznál. Vízcsapot kellett szerelnem. A háznál úgy vártak hogy nyitva hagyták a kaput. Ahogy megérkeztem már láttam egy fehér szőrű terrier kiskutyát kint szaladgálni. Megkezdtem a kiszállást a kocsiból, de sejtettem hogy a kutya "zavarban" lesz. Ahogy becsuktam a kocsi ajtaját, rohant rám a kutya ugatás nélkül. Reflexből emeltem a bal lábam és így csak a cipőm talpába harapott bele. Aztán jött a gazdája és zavarta tőlem a kutyát.

Évekkel ezelőtt egy ugyanilyen terrier szaladt utánam és beleharapott a bokámba hátulról. Érthető lenne ha incselkedik az ember, na de hogy rögtön harapni akarnak.... Mi okozhatja ezt?

2019. nov. 27. 15:01
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Nem szagolt meg csak nézett és várt hogy kiszálljak a kocsiból, aztán mikor csuktam be az ajtót rögtön ugrott rám. Az a szerencse hogy vártam a "támadást". Földtől kb 20 centire emeltem fel a lábam, mert kicsi kutyáról van szó, így csak a cipőre tudott ráharapni.
2019. nov. 27. 17:15
 12/19 anonim ***** válasza:
74%

Legyen malad tobb kisebb labda. Dobd a kutyanak. A legtobb siman leall jatszani es puszipajti lesz. Picit labdazz veluk.

Vagy legyen nalad fasirtgombocka vagy sulthus darab vagy husos sszaklonna darabok,amit odadobsz neki,mielott odaer es megharap. Orokre megjegyzik es szeretni fognak. (Azert a legjobb szeretetben elni. ) Kesobb kaja nelkul is orulnek neked. A legtobb kutyanak nem lehet megtanitani,h elfogadjon kajat.

2019. nov. 27. 23:13
 13/19 anonim ***** válasza:
A gyakori arra járókat már megszokta.
2019. nov. 28. 10:18
 14/19 A kérdező kommentje:
Nem hiszem hogy csak az idegenekre gerjed. A gazdája direkt mondta is hogy senkit sem bánt ne féljek tőle, szelíd kutya. Volt már ilyen afférom kutyákkal, sőt még macska is vicsorgott rám, ami hihetetlen 😂
2019. nov. 28. 13:54
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell szó szerint venni amit a gazdája mond. Az ilyen hónalj cirkáló kutyákat általában nem tanítják jó modorra a gazdák mert úgy vannak vele hogy úgy is kicsi, nem tud megölni.
2019. nov. 28. 18:14
 16/19 A kérdező kommentje:
Nem tud megölni csak megcsípni. Volt már ilyenben részem. A terrierek mind ilyen sunyi, agresszív kutyák.
2019. nov. 28. 18:18
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Egy ismerősöm teacup csivavája hátulról támadva nekiugrott a kiszálló villanyszerelő seggének, és a farzsebébe csimpaszkodva hörgött magából kifordulva. Az meg ügyet sem vetett rá, nekiállt villanyszerelésnek :D miközben a kutya morogva fityegett a hátsójáról az egész kiszállás alatt. Arca se rezzent a gyereknek, szerintem már hozzá volt szokva az agresszív szobacirkálókhoz :D
2021. febr. 26. 22:58
 18/19 anonim ***** válasza:

Ja, ha a gazda azt mondja nem bánt, szelíd, akkor azt lefordítom magyarra. Íme a fordítás: "Leszrom kit harap meg a kutyám kit nem. Majd ráfogom hogy rossz ember és annyi, meg hát nekem is kell egy kis szórakozás ha már elromlott a csap."

Köcsögök ezek a nem bánt gazdák. Nem érdekel az ő hiedelme, fizikailag akadályozza meg a szaros kutyáját hogy máshoz közel mehessen. Ja a kutyákkal nincs bajom, és ők is szeretnek, de a nembánt gazdáktól hányok.

2021. febr. 27. 13:45
 19/19 anonim ***** válasza:

Csak a kutya gazdája tehet bármiféle problémáról,

amit a kutya okoz, nem a kutya.

Nem a kutyát kéne büntetni, súlyosabb esetben akár

elaltatással, hanem a gazdit, sokkal keményebben

mint ahogy szokták és akkor talán tudatosulna -

mit jelent a tudatos, felelősségteljes állattartás.

2021. márc. 25. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!