A kutyák képesek felfogni a halált?
Valamennyire biztos, de hogy mennyire, az jelenleg is kutatás tárgyát képezi, nem csak a kutyáknál, más fajoknál is.
A mamám tacskója elpusztult, miután a mamám meghalt. Feküdt az ajtó előtt, nem ment a házába, nem evett, nem ivott.
Próbáltam fecskendőből etetni, nagyon szerettem azt a kutyát, ahogy mamám is. de csak kifolyt a szájából az étel... Orvoshoz kellett hordanunk infúzióra.
egy ideig vegetált így, már az altatáson gondolkodtunk, de végül a kutya megkímélt minket ettől a döntéstől... egy reggel nem ébredt fel.
Biztos vagyok benne, hogy felfogják. Természetesen nem filozófiai értelemben, de igenis gyászolnak. Kutyával nincs tapasztalatom, mert nálunk fordítva történt. A kutyánkat kellett elaltatni és a macskáink gyászolták hónapokig. Nagyon durva volt... Folyamatosan keresték, a kutya helyén aludtak, szagulgatták a plédjét. Az egyik cica frusztrált lett tőle, olyan volt, mint aki folyamatosan fél. A másik konkrétan depresszióba esett, alig evett, csak feküdt és teljesen ránknőtt. Kis túlzással még wc-re se tudtál nélküle menni, annyira szüksége volt ránk. 3-4 hónap alatt múlt el náluk ez teljesen. Most jutottunk el arra a szintre, hogy talán mi is kezdünk túllenni a dolgon és a cicák már teljesen túl vannak, így lehet hogy hamarosan nyitottak elszünk egy új kutya érkezésére.
Még annyit fűznék hozzá, hogy nekünk jelen volt mind a két cica, mikor a kutyát el kellett altatni. Ezekután én még azt is elhiszem, hogy látják a szellemeket és olyan dolgokat látnak/éreznek, amiket mi nem (vagy csak nem akarunk elismerni, hogy érzünk). Amikor megkapta az utolsó injekciót, az egyik macska teljesen megzavarodott fel alá kezdett szaladgálni. A másik viszont csak csendben figyelte az eseményeket. És utána is még hetekig volt olyan, hogy a macskák dörgölőztek a levegőnek, figyelték a levegőt vagy szaladtak utána miközben néztek fel valamire. Lehet, hogy hülyének néztek, de őszintén nem izgat... Mi biztosak voltunk benne, hogy a kutya szelleme még visszajárt néha és a macskák ezt látták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!