Maximum 60 ezer forintból milye közepes testű kutyát lehet kapni? Tk nélkül is jó. Csak családi kedvenc lesz.
Oké, akkor nem sületelünk. 60-ért SEMMILYET!!!
120-200 közt tudsz venni közepesen szar hobbi kölyköt tenyésztőtől, ami fajtatiszta lesz. 300-tól már nagyon jól vannak.
Mondom a különbséget:
Tk- kutyánknak az oltásokon kívül semmit nem kellett adni.
Mentett, szapis kutyánk, még nincs két éves, mindekét könyökéte diszpláziás, rtg, ct, mri - csak amit itt elmondtam 200 ezerbe kerültek. A műtétje oldalanként 250 ezer lesz. Plusz allergiás még kb a levegőre is, közepes testű, csak az etetése 40 ezer forint egy hónapban.
A fanatikusoknak - mint mi a ledvesemmel - ez nyilván megéri, hoszen egy sanyarú sorsú kutyusnak biztosíthatunk jó életet... de neked vajon megérné?
Spórolj inkább össze még egy kicsit, és vegyél egy normális, tk-s kutyát!
(Anugy a szapi se fogja tudni megmondani, mekkora lesz a kiskutya, ha felnő. Tekintve, hogy fajtajellegű keverékekről beszélünk, bármelyik alomban visszaüthet egy kósza tök más nagyságú nagyapa, ükanya, esetleg kis fincsi beltenyészet).
Nem ehyszerubb egy 2 eves gyerekre szocializalt amstaff a fajtamentestol?
A menhelyes kutyak hamar szobatisztak(max egy het). A kiskolyok meg 6 honaos koraig nem szobatiszta a zaroizmok fejletlensege miatt!
Az amstaff nagyon szereti a gyerekeket,turelmes veluk jateknal. En direkt amstaffot hoztam most,mert nemsokara lesz kisbabank.
Etetesi kiltsegvetes miatt esetleg egy kisebb testu pitbull. Ott tesztelik a kutyakat. Leirjak,mire szocializalt a kutya.
Viszont a szapis vagy menhelyes betegsegei (diszazia stb felnottkorra jonnek ki. Tobbszazezer amutet. Egyszerubb egy kesz felnott kutya vagy oregebb kutya,aki nem akar minden nap futni orakon at.
A kozepes testu kutyaknak van a legtobb km igenye. Azokkal futnid kell napi szinten meg jatszani.
Akkor pedig ott a fajtamentés. Egyrészt.
Másrést, mint már írtam, 120-150 közt már paksz hobbira kölyköt. Normálisat.
Amúgy ha ennyi pénzed sincs, egy társra akit 15 évre veszel, akkor nem kell neked kutya. Miből fogod ezetni, ha megbetegszik? Tudod te mennyi egy orvosi ellátás nekik? Oltások, ivartalanítás, élősködők elleni védelem, stb.
Nem kötelező ám kutyát tartani!!!
#24-es vagyok, nem tudom miért lettem lepontozva, szerintem korrekt a válaszom. Nekünk is mindig ilyen kutyáink voltak, nem mindenki szándékos állatkínzó, simán történnek balesetek, a gazdik viszont ahelyett, hogy kidobnák a kölyköket, mint nagyon sok felelőtlen ember, lelkiismeretesen gondozzák őket 8 hetes korukig, alap kölyökellátást megadják nekik és igyekeznek jó gazdira bukkanni. Amúgy meg menhelyre kerülnének, szóval akkor meg már ugyanaz a kategória.
Persze, tudom, most jönnek az ivartalanítással, de pl kezdő gazdiknak nem mindig sikerül időben. És ha vállalják a következményeket, akkor nem rossz emberek. Ilyenektől pedig nyugodt szívvel elhozhatsz kiskutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!