Van valakinek tapasztalata nagyon idős kutyus (16 éves lesz) altatásos műtétjével? Ti bevállalnátok a kockázatot, hogy esetleg meghosszabbítsátok az életét?
Ha pesti vagy, akkor csak és kizárólag dr. Dunay az egyetemen.
Én bevállalnám, a gyulladt fog okoz nagyon csúnya dolgokat.
"Az orvosunk azt mondta, hogy mivel ez fogeltávolítás, és jelentős vérzéssel jár, tamponálni kell stb,"
Hadd ne minősítsem az orvosotokat!
Idős kutyának (ahogy az idős embernek is) sokszor már magától fordul ki a foga, nem jár semmilyen jelentős vérzéssel! Milyen baromság, hogy egy foghúzáshoz mély altatás kell?
Tényleg keress valami normális orvost és azzal beszéld át!
Én is azt mondom, amit előttem már valaki, hogy a foghúzást mindenképpen - egy megfelelő helyen! - végeztesd el (lehet, hogy utána az öreg kutyád kivirulna és lenne még pár hónapotok együtt) vagy ha elmegy közben szegénykém, akkor nem szenvedett semmit.
Azt elismerem, hogy ez nagyon súlyos lelki döntés, nem irigyellek!
Köszi a válaszokat!
Tegnap pont Dunay névjegykártyáját adta oda egy ismerősöm, de időközben beszéltem egy másik állatorvossal is, akihez elviszem másod szakvéleményt kérni. Ő is gázzal altat, és már telefonon nagyon korrekt módon tájékoztatott sok mindenről. Később majd okosabb leszek, mert ő is azt mondta, egyáltalán nem biztos, hogy altatható, de ha igen, akkor a legkíméletesebb megoldás egy bódítás és utána gázzal történő altatás lehet.
Arról meg, hogy idős kutyának már könnyen kifordulnak a fogai...sajnos mi vagyunk a kivétel, mert 16 évesen még egy foga sem esett ki magától, nincs még csak meglazulva sem, és a mai napig elrágja a száraztápot. :)
Köszönjük a válaszod! Ugye leírod nekünk a további döntésed és a folytatást is?
Köszönjük a visszajelzést, gyors felépülést a kutyusodnak és mindkettőtöknek a legjobbakat!
Ez szuper!
(Mi volt az a tünet ami demeciára utal?)
Amikor letettem, egyből elkezdett körözni, mindig egy irányba fordul.
De nekünk már elég sok egyéb tünetünk van, rossz irányból áll az ajtóhoz, nem amerről nyílik, elakad bútorok között (ahová bemegy, onnan sokáig nem tud kijönni), nyugtalan éjszaka, céltalanul bóklászik a lakásban, van, hogy azt is elfelejti hol vagyok, néha csak néz a semmibe stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!