Melyek azok a kutyafajták, akik nem bratyiznak minden idegennel, viszont a gazdáért teljesen odavannak?
Figyelt kérdés
2019. nov. 16. 11:53
21/25 A kérdező kommentje:
Olyan 15-25 kg körül.
2019. nov. 16. 18:11
22/25 anonim válasza:
Ebben a méretben pásztorkutyák, amik leginkább ilyenek.
Mali, nj, border, sima collie
Magyarok kozul mudi (elkepesztoen egygazdas, ugy csufolják, hogy az elveszithetetlen), puli, sinka (az egy nagyon jo kutya!)
Aztan a terrierek zömmel, plusz az öv kutyát, de azok nagyobbacskák (agrentin dog, rotti)
24/25 anonim válasza:
A pásztorkutyákra általában igaz ez, ahogy az ÖV-re alkalmas fajtákra is, de nekem már mondta mudis, agaras, bichonos stb. gazda is, hogy az idegenekkel nem bizalmaskodik, viszont a családjáért bármit, de ez jellemző az adott fajtára. Ugyanakkor igaza van annak, aki azt mondja, hogy ez egyedfüggő is. Nyilván, egy átlagos labrador szívesebben barátkozik egy idegennel, mint egy kau, de egy őrzésre tenyésztett fajtán belül is akadhatnak barátkozósabb egyedek. Dobermannból volt szerencsém olyan kutyához, aki néhány rövid találkozás után elfogadta, hogy a hétvégét velem tölti és barátságos, szófogadó volt. A kutyánk szülei távolságtartóak az idegenekkel, ami a fajtájukra általánosságban jellemző, a mienk viszont barátságos (vagy nagyon, nagyon későn érik).
25/25 anonim válasza:
Az én angol cocker kanom utálta az idegeneket.
A mudi kanom eltűri, hogy simogassák, főleg a gyerekeknek, DE csak azért, mert én kérem tőle. Amúgy legszívesebben elkerülne mindenkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!