Ti nem féltek amikor az utcán elmentek egy pitbull mellett? Én ha tehetem átmegyek a másik oldalra, vagy félrehúzódok amíg elmászik. Félek hogy nekem ugrik, főleg amikor már messziről néz. Férfi 40+.
Nem. A pitbull, illetve a bull típusú kutyák (mert fajtatiszta pitbull elenyésző van csak az országban), az egyik leginkább emberbarát, emberimádó fajta.
Kutyákra lehet veszélyes.
Miért gondoljátok, hogy meg fog támadni, ez egy vicc!?
Egy kis termetű kutya sokkal hamarabb megharap, és tény, hogy csak boka tájékon, ami nem halálos, de tőlük van érdemes félni a mindennapokban.
Egyébként elárulom, hogy a legerösebb harapása a rottinal van, a második a németjuhász, és csak a harmadik a bull-típus. Rex felügyelőtől is félsz, muci? :)
Nem fog megölni OK NÉLKÜL!!! Az ilyen szobacirkálóknak sokkal gyengébb az idegrendszerük, mint a nagytestű kutyáknak. Ezek a kicsik tényleg támadnak ok nélkül, őrjöngenek a póráz vegén, mert nem normálisak. Eyg pit sem fognok nélkül támadni. Ez tény.
Ha kutya nélkül vagyok nem érdekel, ha kutyával, átveszem őket a távolabbi oldalamra, ha látom, hogy befeszül a pórázba és nagyon jönne hozzánk(ha csak játékossan is), átmegyek az út másik felére.
Egyébként én is menhelyen önkénteskedem, ha takarítás után marad idő, először a bull tipusúakat viszem ki sétálni és imádok velük játszani is. Emiatt láttam már, hogy mi lesz, ha bármi miatt (vissza)támadnak más kutyára és na, tényleg nem olyan a végeredmény, mintha egy fogatlan uszkár harapott volna...
Sajnálom természetesen a gazdákat, akik hiába fektettek energiát abba, hogy egy szuperül szocializált kutyájuk legyen(persze van olyan is, aki alapból az), mikor bevállalták tudták, hogy az is a "csomag" része, hogy egyesek elhúzzák majd a kutyájukat, gyereküket, ha szembe jönnek velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!