Megfelelő nyakörv?
Egy közepes testű nagyon húzós kutyusnak keresnék nyakörvet.
A fenn belinkelt nyakörvből (nyílván miattam, mert leültünk, és nem feszült rajta) kibújt. És nem szeretnék kockáztatni. És a lenn linkeltet ha megvásárolnánk jó lenne? Vagy hasonló esetben ebből is kitudja húzni a fejét?
(Méreteket ne nézzétek, csak a típus miatt írtam ezeket)
Fojtó nyakörv? Kerülendő.
Ha a kutyánk már több éves és a folyamatos húzás nagyon berögzült, első körben szerezzünk be egy hámot a megfelelő méretben. Célszerű a kutyával együtt menni az üzletbe, így rögtön rá is lehet próbálni a kiválasztott darabot, hogy a méret biztosan megfelelő legyen.
Sokan gondolják, hogy a hám "komfortérzete" miatt a kutya még jobban fog húzni, de a gyakorlat ennek pont az ellenkezője szokott lenni, megszűnik a kutya számára berögzött kiváltó inger, nem fogja zavarni a nyakán a szorító érzés illetve a lábak közé is nehezebben akad majd be a póráz.
A retriever póráz jó lehet, bár saját tapasztalatom nincs vele. Ha fojtóban gondolkodsz, akkor az egysoros láncot fel lehet fixen is rakni a kutyára, ha olyan helyzetben vagy, hogy félsz attól, hogy kibújna.
#2 Valószínűleg kutyától is függ és van, akinél használ, de én annak idején elkövettem azt a hibát, hogy lecseréltem a 2 soros fojtót hámra egy nagy-közepes kutyánál. Sétálni nem tanult meg, viszont megtartani sem tudtam, ha nekiindult, mert a hámba jobban bele tudott feküdni. Végül fix kerületűre állított egysoros láncnyakörvvel tanulta meg a kulturált sétát.
Egy eves amstaffom van bivaj erovel. Parnazott bor nyakorve van.
A nem huzas visszafordulasos mpdstsrrel tanultuk! Heteken at gyakoroltuk falattal.
Ha 1 nap szabadon futas kimarad,akkor huz a km hiany miatt. Jarok vele futni is.
Az a fontos,h kozvetlen ful ala tesd a nyakorvet. Ott nem fog ugy huzni.
Fojto nem jo. Az lejjebb megy nyugalmi allapotban ,ahol minden kutya erosebb!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!