Fojtó szögecses nyakörv megfelelő használata?
Sziasztok hogyan használjam a fojtó szögecses nyakörvet úgy hogy a kutya ne "sérüljön" meg.
Ma úgy sétáltattam hogy rá a fojtó sz. meg a hámot 2 pórázt használtam a hámmal húztam magamhoz a fojtóval pedig "fegyelmeztem" a hámos az egész végig szorult.
Így jó vagy csináljam másképp?
A válaszokat előre is köszi.
Én is használom a kutyámra a fojtó nyakörvet,de biztonsági szempontból, mert el tudna rántani.
Az biztos, hogy csak azzal nem tudsz nevelni. A kutyámat teljesen hidegen hagyja fájdalom, ha kutyát lát, csak könnyebben vissza tudom rántani. Amúgy ha nagyon nem bírsz vele, vegyél haltit (szájra kell tenni, te irányítod a fejét). Én még nem próbáltam, de kutyás műsorokban látom, hogy nagyon hatékony.
Én úgy használom, hogy befelé fordítva pont ráilleszkedik a nyakára, és nem használom fojtóként, hanem a két karikába akasztom a pórázt. Szerintem a fojtás kegyetlen.
Elképzelni is rossz.
A hámmal arra ösztönzöd, hogy húzzon. A szöges nyakörvvel meg visszatartod.
Ha folyamatosan húz a hámban, akkor nem fogja érteni, miért nem akarod.
Mondjuk bicepszerősítőnek beválhat.
Hallod..sürgőssen menyj kutyasuliba vagy ha jársz akkor válts iskolát...mert így nagyon el lesz abszva a kutya :S
Szöges naykörvvel fegyelmezni nem lehet/szabad...már csak nagyon tapasztatl kutyakiképzők használják fullos munkakutyáknál pl:rendőrkutyák
A szöges nyakörv agresziót szül a kutyában.
A hám pedig húzásra ösztönzi ahogy az előttem szoló írta.
Rakj rá egy sima vagy fojtó nyakörvet és amikor húz állj meg vagy indúlj el az ellenkező irányba addig amíg szépen nem megy.Így gyorsan emgtanúlja hogy ne húzzon.
Bár ne mtudom fegyelmezés allatt mit értesz,de ha pl másik kutyának akar neki menni akkor ne visszaránzsd a nyakörvvel ha nem inkább ültezsd le jutalomfalattal majd ha megnyugodott add oda neki...
Köszönöm a válaszokat.
Akkor az eddigi módszeremet vagyis amit csak tegnap alkalmaztam :) abbahagyom.
Úgy döntöttem hogy veszek egy "végtelen" fojtónyakörvet amit irtatok. A haltit már próbáltam mindegyiket :D de a kutya könnyedén le tudja szedni magáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!