Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jó az ultrahangos bolhariasztó...

Jó az ultrahangos bolhariasztó? Kutyunak kellene, mert már nincs ötletem.

Figyelt kérdés

Exspot, Frontline, fürdetők. Semmi nem használ. Még mindig van benne bolha nem is kevés. Most az advantixot szeretném kipróbálni, de mondták, hogy önmagában nem jó, főként nem kullancsok ellen.

Jó ez az ultrahangos cucc?

2010. júl. 18. 07:49
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Én évekig használtam goldenemen az ultrahangos riasztót. Sem kullancs, sem bolha nem volt benne sose, így tavaly magamnak is vettem egyet. egy szerzont végigkutyáztam úgy, hogy kullancs ment volna belém...

Nekem jó tapasztalatom vam vele, bár az állatorvosunk körberöhögött, hogy ezt használjuk...

Most promeris duot használunk, mert lényegesen több a kullancs, de szerintem egy hobbi kutyásnak elég lehet az ultrahangos is, ha mindig a kutya nyakában van.

Lehet sokak tetszését nem nyertem el a válaszommal, de csak azért nem fogom lehúzni a terméket, mert a zöm ki se próbálta és így alkot róla véleményt.

A neostomosan tényleg jó, nagyon hasznos! Köszönet az előttem szólónak, hogy ilyen összefogottan leírta a használatát...!

2010. júl. 18. 09:45
 12/20 anonim ***** válasza:
Ismerősöméknek van, de sajnos így is belemegy a bolha, kullancs, tehát nála nem vált be. Bánják is hogy megvették annyi pénzért. Ők is így vannak hogy semmi nem használ a kutyának. Nekünk nyakörv van és a 1,5 év alatt nem volt benne kullancs, pedig mindig ellenőrizzük. De szerintem beszélj az állatorvossal ő csak tud ajánlani valamit.
2010. júl. 18. 09:47
 13/20 anonim ***** válasza:

www.zanni.hu

itt találsz olyan sampont ami 100osan megöli a bolhákat,elpusztítja a bolhapetéket.a kutya szőre gyönyörű lesz tőle.

fürdettem ilyen samponnal olyan menhelyes kutyát,aminek szénfekete volt a bőre a sok bolhától ,már kifejlett anyabolhák is voltak rajta.az összeset megölte.

egyébként meg fürdesd meg utána tegyél rá bármit.

2010. júl. 18. 09:56
 14/20 anonim ***** válasza:

Ezt én sem hiszem el hogy belepik a bolhák a kezelések után is. Tuti rosszul rakják fel akik ilyet írnak, szőrmentén vagy hagyják h utána a kutya megrázza magát, legalább csökkentenie kéne pár darabra a bolhák számát ha súlyos is a fertőzés.

Vagy nem bolha, hanem valamilyen atka vagy apró rovar amire nem jók ezek a szerek.

2010. júl. 18. 12:16
 15/20 anonim ***** válasza:
Hát ne hidd el, velem is ez volt, pedig tízezreket költöttünk rá és orvos kezelte....
2010. júl. 18. 12:54
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem viszonylag hosszú szőrű kutyám van, rajta régebben Kiltix, most Scalibor van, nem koptatta ki a szőrét. Mindkettő 100%-ig bevált, soha nem volt benne se bolha, se kullancs.

Próbálj meg egy Neostomosanos fürdetést, és utána a nyakörvet, vagy az Advantixot (jó szer, nem tudom ki mondta neked, hogy nem).

Vagy az Insecticid is brutális bolha irtó (25%-os piretrin).

A kutya helyét, környezetét kezelted a bolha irtások alkalmával? Az is fontos!

2010. júl. 18. 15:21
 17/20 A kérdező kommentje:
Igen kezeltem a fekhelyét is.
2010. júl. 18. 16:04
 18/20 anonim ***** válasza:

Hát akkor addig kell próbálgatni a különböző jó minőségű szereket, amíg valamelyik be nem válik.

Neocidolt, Insecticidet, Neostomosant próbáltad már?

Valamelyik szerrel fürdetés, plusz fekhely permetezés, és utána nyakörv vagy spot on.

2010. júl. 19. 13:45
 19/20 anonim válasza:

A Frontline-tól tavaly 3-4 napig beteg volt a kutyám: nem evett levert volt, és másoktól is hallottam ilyen tapasztalatot. Kényelmes, de szerintem drasztikus szer.

Idén Insecticide 2000-el fújtam le a kutyát és a macskát, bár szégyellem magam emiatt, mert utólag esett le, hogy csak a környezetet szabad vele fújni. A bolhák eltűntek, de szerintem nem ez a megfelelő szer. Annál is inkább, mert a hatás eléréséhez nem ajánlatos lemosni, viszont az állatok nyalogatják magukat. Amúgy még mindig vakaróznak, de bolhát nem találok, talán a csípések viszketnek még...

A Neostomosan szerintem is kiváló, nekem 1 évig is tartott már a hatása, és macskára is lehet használni. Tényleg köszönet a hozzászólónak, aki olyan összeszedetten leírta a használatát.

Én fürdetés után nem használnék még spot on-t is, mint ahogy azt valaki tanácsolta (tudom, hogy a fórumindító írta is, hogy nem is akar használni, mivel nem vált be), mert véleményem szerint nem jó agyonkemikáliázni az állat bőrét.

Én is az ultrahangos készülékben gondolkodom. Köszönöm a két hozzászólónak, akiknek már van tapasztalatuk és leírták. Annál is inkább ezt választom, mert nem szeretném több szerrel terhelni az állatok bőrét.

2010. júl. 20. 16:53
 20/20 a800 válasza:

Mi is hasznaltuk regen, nekunk is vagy mazlink volt vagy hasznalt...:D

Viszont mi is hasznaltunk mellette cseppentoset is, mert a lakasba mar be lett hordva.

En ugy velem logika van a pittyegos dologban, minden lenynek akad olyan hanggullamhossz amit nem visel el. (A hitetlenkedoknek irom, hogy ebert is lehet olni hanggal...) Kerdes, hogy van-e olyan tartomany ami nem zavarja se a kutyat/macskat/patkanyt/gazdit/stb., de a rovarok nem birjak elviselni.

Masik dolog. Nem tudom Magyarorszagon kaphato-e, de van olyan mini tablettas irtoszer amit beledugsz egy darabka kajaba es mar meg is ette a gyilkoloszert. Az allat veret rovarirtozza be, igy ami szlopal belole ugy emlexem egy vagy par napig, az megdoglik. Macskaknak is gyartanak egyebkent. Na nekunk bevalt ez is. Vegul ezzel tudtunk megszabadulni az invaziotol. En a cseppeset mar kerulnem, egy csomo szomszed macska nergetest kap amiert baratsaga jeleul tisztogatja a szomsted kutyat.=/

Az a tuti ha kombinaltan bolhamentesitesz. Nyakorv megelozesre, bogyo azonnali irtasra, ismetlo irtasok a kesobb kifejlodott nemzedekekre.

Ajanlom mindenkinek aki nem ismeri a "Zallatorvos - a bolhak csudalatos elete'' cimu animacios oktatovideot a youtube-rol. Nagyon hasznos tudast ad jopofa eloadasmodban.

2021. ápr. 28. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!