Félek, hogy kutyasétáltatás közben megtámad egy másik kutya?
Én a múltkor sétáltam 2 utcával arrébb, amikor egy labrador keverék kirontott a kerítésen és neki akart menni a 30 kilós kutyámnak. Mindig van nálam egy ütlegelő, de eddig sosem kellett használnom.
Sokszor az is elég, ha határozottan ráordítasz a kutyára és megindulsz felé. 99%-uk ilyenkor megijed és elmegy. A maradék 1%-ra tartom magamnál én is az ütőt.
Másik oldalról közelítem meg a kérdést.
Az olyan kutyásoknál, ahol nincs rendes kerítés, dobj be a tulajnak egy névtelen levelet, hogy fenyegetve érzed magad a kutyája és a rossz kerítés miatt, ezért felszólítod, hogy még januárban csináltassa meg a kerítést, mert február első munkanapján bejelentést teszel az önkormányzatnál, és akkor ők fogják kötelezni, vagy szükség esetén az ő költségére megcsináltatni + bünti.
1 hónap ehhez bőven elegendő, méltányos türelmi idő a végrehajtáshoz, nem hozod lehetetlen helyzetbe. De ha vérebek vannak, akkor még ennyi időt se adnék.
Nem tudom, hogy az önkormányzatnál melyik osztályon kell bejelenteni, de bemész valamelyikre, aztán hamar útba igazítanak. Fényképeket készíts a kertben lévő kutyákról és a kerítés lyukról, valamint az elküldött levélről is, igaz, az nem bizonyíték, de talán meggyőzi őket arról, hogy nem rosszindulatból használod fel őket, és jobb lesz a hozzáállásuk.
Nem feltétlenül az kell, hogy teljesen új kerítést telepítsenek, elég, ha a sérült részeket, ahol a kutya ki tud szökni, megjavítja - ezt még beleírhatod a levélbe, mert lehet hogy erre nem is gondol, és azért nem tesz semmit, mert nincs pénze, ill. más a prioritása. Egy betonvasrács négyzetméterára nem olyan vészes, ha nem is szép, de megoldhatja a problémát.
A levelet azzal is nyomatékosítanám, hogy baj esetén gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés, adott esetben súlyos testi sértés miatt feljelentést teszel, és emellett ha kell, polgári perben kártérítést és sérelmi díj, valamint per- és eljárásköltség fizetést is követelsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!