Milyen táp lenne megfelelő és mit adhatok mellé?
4 hetes, foga alig van, nemis nagyon látszik. Az egész kutya 30 deka.
Hát én nem tudom, mi langyos tejet meg májkrémet adtunk neki, amíg nem vettünk kölyökkutyáknak való alutasakos szaftos eledelt.
Régen volt egy kiskutyánk, de az 3 hónaposan került hozzánk és akkor kezdett még csak száraztápot enni, előtte puha ételeket kapott. Szerintem ő meg se tudná enni.
Rendben, köszönöm.
Esetleg a száraztáphoz tehetek tasakosat? (Egyrészt mert már vettünk egy nagy dobozzal, másrészt, mert az áztatott táp irtó büdös és neki sem tetszik.)
Ha az áztatott táp nagyon büdös, rossza táp minőség. A jó táp amit áztatunk, jobban felhívja magára a kutya figyelmét mint a sima száraztáp, mert az illatok intenzívebbek lesznek.
Nem azt mondom, hogy dobd ki az alut ha már megvetted, de azért arra is gondolj, hogy ha a szárazat folyton alussal kapja, akkor nem fogja megenni nélküle a szárazat csak sokára és nyammogva, amitől megint felborul az emésztése.
Milyen táp?
Nem tudom.
Állateledelesnél vettük kimérve.
Semmi gond nincs az "űrhajóskajával", a tejnél meg a májkrémnél, sőt, a legtöbb alutasakos csodánál biztos jobb.
Amúgy tényleg sajnálni kell egy négyhetes apróságtól a normális kaját, hogy megveszed az elsőt amit az állateledelesnél látsz, és azt se tudod micsoda? Főleg úgy, hogy már fosik a szerencsétlen? Száraztáp ezerféle van, az alsóbb árkategória konkrétan sz*rt se ér (gabona van benne hús helyett), de a drágábbak közül se mindegy hogy nagytestű felnőttnek való, vagy könnyen puhuló, aprószemű kölyöktápot próbálsz-e egy párhetes kutyusnak adni.
Kifejezetten kölyök vagy méginkább starter tápot kell venni, minél jobb minőségűt (=drágábbat), és etetési útmutató szerint adni.
Én pl Acana puppyt adtam neki, de igazából a magasabb árkategóriában nehéz nagyon mellényúlni. Vagy ott van még a royal canin, ami általánosságban túlárazott vacak, de a starter tápjáról, ami babakutyáknak és vemhes/szoptatós szukáknak ajánlanak, jókat hallottam.
Az alutasakos vackokat legalább addig hanyagoljad amíg megy a hasa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!