Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen táp lenne megfelelő és...

Milyen táp lenne megfelelő és mit adhatok mellé?

Figyelt kérdés
Hétfőn hajnalban a kocsim alatt találtam egy nagyon pici kiskutyát. Tegnap délután elvittem a dokihoz, mert hasmenése volt és azt mondta, hogy vegyek 1 db sima száraz kölyöktápot és kizárólag csakis azzal etessem napi 3x fél éves koráig. Tényleg nem kaphat semmi mást? Abszolút? Semmit? Csak űrhajóskaját?
2019. okt. 30. 07:14
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha a doki ennyit mondott, akkor ennyit tarts be. Mennyi idős kutyusról van szó?
2019. okt. 30. 07:32
 2/17 anonim ***** válasza:
50%
Így is megy a hasa, miért akarnád össze vissza etetni?
2019. okt. 30. 07:59
 3/17 A kérdező kommentje:

4 hetes, foga alig van, nemis nagyon látszik. Az egész kutya 30 deka.

Hát én nem tudom, mi langyos tejet meg májkrémet adtunk neki, amíg nem vettünk kölyökkutyáknak való alutasakos szaftos eledelt.

Régen volt egy kiskutyánk, de az 3 hónaposan került hozzánk és akkor kezdett még csak száraztápot enni, előtte puha ételeket kapott. Szerintem ő meg se tudná enni.

2019. okt. 30. 09:04
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Tejet nem adunk a kutyának. Az alutasakos kajában több a víz mint a tápanyag. Egy jobb minőségű PUPYY táppal sokkal sokkal jobban jársz, főleg a kutya fejlődését tekintve. Ameddig nagyon pici áztasd neki a tápot. Főzhetsz neki húst zöldségekkel és rizzsel, de az alutasakot meg a tejet májkrémmel felejtsd el kérlek!
2019. okt. 30. 09:26
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
4-essel egyetértek. Az alutasakos/konzerv kutyatáp helyett jobban jártok a száraztáppal. Az előbbi színes, szagos, de egy ismerősöm szavaival élve: víz aranyáron. A kölyök száraztápokat sokszor olyanra csinálják, hogy jól puhuljanak, ha vizet öntenek rá. Lehet, hogy "űrhajóskaja", de egy kölyöknél jól be kell lőni, hogy miből mennyit kapjon, ha nem akarsz később rossz ízületű, fogú, csontú... kutyát. Ezt házilag is meg lehet oldani, ha valaki ért hozzá és veszi a fáradtságot, csak jóval nehezebb. Egy kornak és méretnek megfelelő prémium kutyatápban viszont elég jól ki van számolva minden. Annyira kicsi (még szopnia is kellene), hogy a helyetekben nem kísérleteznék. Ilyenkor még különösen érzékeny a gyomruk, könnyen kapnak hasmenést nemhogy egy kis tejtől, hanem egy túl hirtelen tápváltástól is. Később még mindig dönthettek úgy, hogy főztök neki, csak előtte nézzetek alaposan utána. Amire még figyeljetek, az a féreghajtás (természetesen az oltások mellett)! Mert a férgek is vissza tudják vetni a fejlődésben.
2019. okt. 30. 09:49
 6/17 A kérdező kommentje:

Rendben, köszönöm.

Esetleg a száraztáphoz tehetek tasakosat? (Egyrészt mert már vettünk egy nagy dobozzal, másrészt, mert az áztatott táp irtó büdös és neki sem tetszik.)

2019. okt. 30. 10:14
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha az áztatott táp nagyon büdös, rossza táp minőség. A jó táp amit áztatunk, jobban felhívja magára a kutya figyelmét mint a sima száraztáp, mert az illatok intenzívebbek lesznek.

Nem azt mondom, hogy dobd ki az alut ha már megvetted, de azért arra is gondolj, hogy ha a szárazat folyton alussal kapja, akkor nem fogja megenni nélküle a szárazat csak sokára és nyammogva, amitől megint felborul az emésztése.

Milyen táp?

2019. okt. 30. 10:51
 8/17 A kérdező kommentje:

Nem tudom.

Állateledelesnél vettük kimérve.

2019. okt. 30. 13:28
 9/17 anonim ***** válasza:
76%
Mit?
2019. okt. 30. 13:43
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Semmi gond nincs az "űrhajóskajával", a tejnél meg a májkrémnél, sőt, a legtöbb alutasakos csodánál biztos jobb.

Amúgy tényleg sajnálni kell egy négyhetes apróságtól a normális kaját, hogy megveszed az elsőt amit az állateledelesnél látsz, és azt se tudod micsoda? Főleg úgy, hogy már fosik a szerencsétlen? Száraztáp ezerféle van, az alsóbb árkategória konkrétan sz*rt se ér (gabona van benne hús helyett), de a drágábbak közül se mindegy hogy nagytestű felnőttnek való, vagy könnyen puhuló, aprószemű kölyöktápot próbálsz-e egy párhetes kutyusnak adni.

Kifejezetten kölyök vagy méginkább starter tápot kell venni, minél jobb minőségűt (=drágábbat), és etetési útmutató szerint adni.

Én pl Acana puppyt adtam neki, de igazából a magasabb árkategóriában nehéz nagyon mellényúlni. Vagy ott van még a royal canin, ami általánosságban túlárazott vacak, de a starter tápjáról, ami babakutyáknak és vemhes/szoptatós szukáknak ajánlanak, jókat hallottam.

Az alutasakos vackokat legalább addig hanyagoljad amíg megy a hasa.

2019. okt. 30. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!