Pontosan hogy kell szobatisztaságra nevelni egy panelkutyust?
Nagyon megköszönném, ha valaki leírná. Utánanéztem, de még mindig nem teljesen értem. Azt mindenhol olvasom, hogy ha nem pisilés közben kapom rajta, akkor már utána hiába szidom. Na de arra elég kis valószínűséget látok, hogy mindig figyelni tudjam, miközben csinálja. Főleg, hogy egyetemista vagyok, nem leszek mindig itt vele. A kutyapelenkát is olvastam, hogy egyre közelebb kell vinni az ajtóhoz. Na de ha az ajtónál van, akkor hogy szoktassam hozzá, hogy visszatartsa, míg leérünk...És egyáltalán hogy tudja majd jelezni, ha ki kell mennie?
Köszönöm szépen a válaszokat!
Alap, hogy mindig a nap ugyanazon időpontjaiban etesd, így általában ugyanazokban az időpontokban fogja elvégezni a dolgát is, és azokban az időpontokban vidd sétálni. A szobatisztaságra szoktatás ideje alatt minél többet legyél vele kint, és vidd olyan helyekre, ahová feltehetően más kutyák is ürítenek. Minden esetben dicsérd meg, amikor séta közben elvégzi a dolgát. Mindig ugyanoda vidd, ahol a dolgát végezte, és akkor kialakul nála egy reflex, hogy amint odamentek, ürít.
Ha lakásban történik "baleset", felesleges leszidni, fel kell takarítani alaposan, hogy ne érezze a szagát, és legközelebb abban az időpontban kint kell tartózkodni vele. Ha szobatiszta lesz, úgy fogja jelezni, ha ki kell mennie, hogy nyugtalan, izgatottan járkál, szűköl, az ajtó elé áll, sőt, még a pórázát is bökdösheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!