Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Pontosan hogy kell szobatiszta...

Pontosan hogy kell szobatisztaságra nevelni egy panelkutyust?

Figyelt kérdés

Nagyon megköszönném, ha valaki leírná. Utánanéztem, de még mindig nem teljesen értem. Azt mindenhol olvasom, hogy ha nem pisilés közben kapom rajta, akkor már utána hiába szidom. Na de arra elég kis valószínűséget látok, hogy mindig figyelni tudjam, miközben csinálja. Főleg, hogy egyetemista vagyok, nem leszek mindig itt vele. A kutyapelenkát is olvastam, hogy egyre közelebb kell vinni az ajtóhoz. Na de ha az ajtónál van, akkor hogy szoktassam hozzá, hogy visszatartsa, míg leérünk...És egyáltalán hogy tudja majd jelezni, ha ki kell mennie?

Köszönöm szépen a válaszokat!

2019. okt. 17. 13:50
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Kutyapalenka hülyeség, felejtsd el. Leszidás szintén hülyeség, azt is felejtsd el. Téged sem úgy tanítottak szobatisztaságra, hogy jól leszidott a mamád, hanem dicsérettel motiváltak, hogy milyen ügyes nagyfiú vagy ha bilibe csinálod. Így csináld a kutyáddal is, minél gyakrabban vidd le, és ha odakint csinálja, nagyon-nagyon dicsérd meg. Így lesz normális, szobatiszta kutyád.
2019. okt. 17. 13:57
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A szobatisztaság egyetlen titka, minél többet levinni, megdicsérni a produktumot!
2019. okt. 17. 14:02
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Alap, hogy mindig a nap ugyanazon időpontjaiban etesd, így általában ugyanazokban az időpontokban fogja elvégezni a dolgát is, és azokban az időpontokban vidd sétálni. A szobatisztaságra szoktatás ideje alatt minél többet legyél vele kint, és vidd olyan helyekre, ahová feltehetően más kutyák is ürítenek. Minden esetben dicsérd meg, amikor séta közben elvégzi a dolgát. Mindig ugyanoda vidd, ahol a dolgát végezte, és akkor kialakul nála egy reflex, hogy amint odamentek, ürít.

Ha lakásban történik "baleset", felesleges leszidni, fel kell takarítani alaposan, hogy ne érezze a szagát, és legközelebb abban az időpontban kint kell tartózkodni vele. Ha szobatiszta lesz, úgy fogja jelezni, ha ki kell mennie, hogy nyugtalan, izgatottan járkál, szűköl, az ajtó elé áll, sőt, még a pórázát is bökdösheti.

2019. okt. 17. 14:26
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget, hasznos dolgokat írtatok! :)
2019. okt. 17. 15:06
 5/6 anonim ***** válasza:
90%
A kicsiket gyakrabban kell kivinni, gyorsabb az anyagcseréjük. Ha kint végzi a dolgát, nagy dicséret, örömködés. Nálam is van kutyapelenka, de csak arra az esetre, hogy ha betegség miatt nem tudná visszatartani, vagy kocsiban utazásnál, mert az még mumus, és ott erősebben folyik a nyála, a pelussal fogom fel, és nem a kocsiban lévő szövetekre csöpög. Ha erre tanul szobatisztaságot, azt tanulja meg vele, hogy bent is szabad. Az enyém már felnőtt, szobatiszta, nagyon szégyelli magát, ha nagy ritkán betegség miatt nem tudja tartani szegénykém, pedig nem szidom le miatta. Talán korábbi kellemetlen élmény lehetett, nem tudom, mentett kutya, nem tudom, hogyan tanították annak idején, már szobatisztaként került hozzám.
2019. okt. 17. 20:12
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi neked is! :)
2019. okt. 18. 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!