Hogyan tanítsam meg neki?
Mostanában az utcánkban több olyan is történt, hogy megmérgezték a kutyákat. Az én kutyusom imádja a hasát, mindent elfogad idegenektől is. Félek hogyha bedobnak valamit a kerítésen, megeszi. Éjszaka bent van, de reggel 7kor kivisszük a kertbe, és este jön be.
Egyenlőre úgy oldottam meg, hogy hátra kötöttem a kertbe (hívhattok akármilyen állatkínzónak, de inkább ideiglenesen legyen megkötve minthogy megmérgezzék).
Egyébként úgy ahogy jólnevelt kutyus, napi 2 órákat sétálunk, agyilag is jól lefárasztom. Alap parancsokat tudja is. Hogyan taníthatnám meg hogy egyáltalán ne fogadjon el idegentől ételt?
Haaat, elég nehezen
Esetleg valamelyik szomszédot (akit nem ismer a kutya) kérd meg, hogy paprikás vagy valami kutya számára rossz ízű (de nem mérgező!) dolgot dobjon be a kerítésen/etesse meg vele (de úgy, hogy te nem vagy ott, szóval ne lássa a kutya, hogy jóban vagy vele/ismered) és akkor lehet rájön a kutyus, hogy az nem jó, ha idegentol fogad el kaját (de persze ez sem biztos módszer, csak egy ötlet)
Második: csak a buták kedvéért leírom, hogy ideiglenes megoldás. Tehát ha van kutyád, inkább hagyod hogy hatalmas kínok közt haljon meg, mintsem egy hétre max kikötöd 6méteres láncra úgy, hogy napi 2-3 órát sétálsz vele, vasárnap pedig egésznap túrázol?
Kívánom, hogy az összes kutya számára ez legyen a legnagyobb állatkínzás :)
Néhány idegennel meg lehet tanítani, hogy kézből ne fogadjon el falatot, de a bedobott falat gyorsan "a terület részévé válik", akkor meg simán felfalja.
Őrkutyáknál úgy csinálják, hogy megtanítják, hogy a bedobott falat tabu és félóránként körbemegy az őr és ellenőrzi, (azt is) hogy mit dobtak be. (és ez sem tuti megoldás)
Kutyakiképzőt javasolnék ilyen helyzetben. De egész életében ismételni kell. Az enyém nem fogad el semmit senkitől, csak 3 ember van, aki etetheti vagy adhat neki valamit.
De ettől függetlenül én éjszakára a hátsó kertbe zárom, biztos ami biztos.
Szóval hiába vagy 100%-ig biztos abban, hogy a kutyád nem fogad el semmit, akkor is jobb félni mint megijedni. Nem tudod leválasztani a kertet, hogy estére ne férhessenek hozzá a kutyához?
Köszönöm!
Az a baj hogy nem, mert a kocsibejáró is optt van:(
Sajnos nem tudod megtanítani neki.Hiàba a kutyasuli.Ott van a kaja 1-2 óràig lehet nem nyúl hozzà de 5-6 óra múlva megeszi.
Ha kerìtèsed olyan, hogy nem lehet rajta àt nyújtani akkor inkàbb hàlót tennèk fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!