Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 8 hónapos tacskó mindent...

8 hónapos tacskó mindent megrág, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Vagy egy 8 hónapos tacskó kiskutyám és mindent megrág amibe szivacs van. Főként az ágyát, párnákat, ilyeneket. Amikor egyedül van akkor csinálja. Van a lakásba egy másik már 10 éves tacskó, az ő ágyát is megrágta de csak azt a részét amibe szivacs van. Mit lehet tenni ez ellen vagy, hogy lehet leszoktatni erről? Csak most kezdte el kb 3-4 hete eddig nem csinálta. Válaszokat köszönöm!!!

2019. okt. 7. 20:13
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Unatkozik. Több megoldás is van. De ehhez több info kell. Mennyit foglalkozol vele? Mit csináltok közös időtökben? Mennyit sétál/labdázik stb? Milyen játékai vannak? Kap rágócsontot? Stb Stb
2019. okt. 7. 21:08
 2/8 A kérdező kommentje:
Hát annyit foglalkozok vele amennyit csak tudok, de suliba járok. Közös időbe labdázunk, vagy plüssökkel játszunk. Sétálni annyira nem szoktunk menni mert kertes házba lakunk, de azért szoktunk menni. Rágócsontot a másik miatt nem kap, csak ha itthon vagyunk. Tudom hogy többet kellene vele foglalkoznom. De elrontottam valahol mert nem tudom lekötni a figyelmét és nagyon nehéz tanítani. Ezzel is vannak problémák hogy nagyon makacs. Ezzel kapcsolatba is szeretnék tanácsot kérni. Ő az első kutyám. És már olvastam hogy nem vagyok falkavezér de nem tudom hogy váljak azzá. Köszönöm a gyors választ!!!
2019. okt. 7. 21:48
 3/8 anonim ***** válasza:
87%

Ez így elég összetett, kiképzőt vagy sulit ajánlok. De ha ez nem tetszik, akkor nézz videókat youtubeon vagy olvass kutyás könyveked/cikkeket. 8 hónapos, és amúgy ivarzási időszak van. Gondolom ivaros kan. Egész könnyedén lehet, hogy az ivarérés miatt függött rá a plüssre. Ettől a problémától függetlenül is ivartalanítsátok mihamarabb.

Plusz, ne csa labdázz és plüssözz vele, hanem taníts neki feladatokat, trükköket. Egyrészt, ha engedelmes feladatokat csináltok, az nagyon segíti a kapcsolatotokat, valamint agyilag is lefárad (ami egy ilyen élénk, okos vadászkutyánál elengedhetetlen), és nem less kedve rombolni. A kert édeskevés, unatkozik, minden nap minimum 2 seta kell neki, míg ilyen fiatal, addig plane.

2019. okt. 7. 22:20
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Még valami, a ba-be/ban-ben ragpár használatának nézz utána, plusz az ikes igék ragozásának is. Ne haragudj, de borzasztóan zavaró, ahogy írsz.
2019. okt. 7. 22:21
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt kellene neki hagyni rágnivalót, ha egyedül marad (meg amúgy is szüksége van rá). Minthogy ezt nem lehet (?), így nem nagyon tudsz mit tenni: azt rágja, amit talál és arra alkalmasnak vél.

Amit tenned kellene, ezen kívül: suli előtt nagy séta, ahol alaposan elfárad; elkezdeni nevelni, tanítani, a játék, labdázás nem elég!

Ha nem tudod egyelőre, hogyan neveld hatékonyan, azt akkor meg kell tanulnod - erre tökéletes egy jó kutyasuli alapengedelmes tanfolyama, kezdjétek el.

2019. okt. 8. 09:50
 6/8 anonim ***** válasza:

Szalkas szorum volt. Rendkivul makacs es onfeju, de ha te kitartobb vagy mint o, akkor nem lesz gond. Gyorsan meg fogja tanulni a rendet.

De teny, h mi is kertesben vagyunk, ettol fuggetlenul mindig sétálunk. Fontos.

2019. okt. 8. 14:51
 7/8 anonim ***** válasza:

Fennel: Kutyapszichologia c konyv leirja a sorrendiseg szabalyait.

A kutyakikepzo engem is meg a korulotem levoket csak lehuzott penzzel es a kutya nem lett jobb.

Enyem 1 eves fiu es akkor rag,ha aznap nem szaladhatott poraz nelkul. Azaz km hianya van. Ezen se kutyasuli se kikepzo nem segit.

2019. okt. 8. 21:55
 8/8 anonim válasza:
Szia! Mi már szerencsére túl vagyunk ezen az időszakon. Nálunk a száritóról a ruhákat húzta és tépte szét. Egyik nap vettem neki a régi játéka helyett egy labdát. Annyira megszerette, hogy azóta max 2 hónaponta tesz valamit tönkre. Nálunk ez vált be. Persze, emelett meg is KELL neki tanítani hogy mit szabad és mit nem. Nálunk a játék bevált, annak ellenére, hogy sokat vagyunk vele :)
2019. nov. 1. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!