Gennyes seb van a kutyámon, mivel kezeljem?
Volt egy bőrdudor a 8 éves kutyámon. Mivel nem zavarta őt ezért én is békén hagytam mert azt hittem ez is ilyen dolog ami az embereknél szokott lenni. (Amit nem szabad piszkálni mert lehet rákos leszel tőle)
De ma reggel észrevettem hogy eltűnt és csak sebhely maradt ott ami most gennyezik és felisvan kicsit dúzadva.
Betadinnel kentem be és kb. egy 5-10 percig kin voltam vele hogy ne nyalja le de ahogy bementen rögtön lenyalta az egészet.
Képek:
Mielőtt írnátok hogy állatorvos azelőtt elmondanám hogy felesleges kihivni mert úgy is azt mondaná hogy Betadinnal kenegessem.
Városba meg nemtudjuk bevinni mert még sosem ült autóban és a szüleim biztos isten hogy megnem engednék. Meg ahhoz még a kutya túl virgonc. Mert most is hiába ott van rajta az a seb még mindig nem levert. Persze most szinte állandóan csak nyalja a sebét.
Válaszokat előre is köszönöm!
A képen is látható amit beküldtem képet.
Pont péniszén van
Ki mondta hogy nem adok rágallért és nem adok ra ruhát??? Nem tudsz olvasni vagy mi? Azt semtudom hogy hogy kell ruhát ráádni és milyet hogy az takarja a péniszét. Gallért meg mire megrendelem az kb. 2-3 nap mire megérkezik és addigra már úgy is kifog jönni az állatorvos.
De én vagyok a szar gazdi mert a szüleim miatt nemtudom bevinni kocsival egy városi állatrendelőbe.
És inkább probáljatok segíteni hogy esetleg én mit tudnék a sebbel kezdeni ahelyett hogy csak annyit irogatnátok hogy VIdd MáR EL ÁlLatoRVoShoZ TE szeRenCSéTlen.
Vétek erre az oldalra bármilyen kérdést is kiírni mert jönnek ezek az okosok. (tisztelet a kivételnek).
Én mindent megpróbálok segíteni a kutyámnak. Már 8 éve velem van és nagyon szeretem őt. És azért nem akarjak a szüleim elvinni mert nagytestű kutya.
Én sajnálom a legjobban de ez van.
Ha meg az az állatorvos nemfog tudni vele mit kezdeni akkor meg addig fogok a szüleimnek nyavajogni míg rendes doki nem fogja őt látni
Kedves kérdező!
A péniszén egy ilyen kifakadt gennyező valamit csak úgy lehet kezelni, ha állatorvos látta, és elmondja a kezelési módot. Pont.
Ha a szüleid nem segítenek, kérj valaki mástól segítséget, hogy egy állatorvosi rendelőbe elvidd a kutyát. Kocsiba hátulra nejlont tegyél, rá egy lepedőt. Beülsz hátra a kutyával, pórázt teszel rá és fogod. Ha 8 éve veled van, te vagy a gazdája, hallgatnia kell rád, engedelmeskedni akkor is, ha nem ült még autóba. Feltéve, ha valamelyest nevelted.
Nem lesz gond, ne aggódj előre olyan dolgok miatt, amit nem tudsz biztosan! A kutyát rendelőbe KELL vinni!
Hat sztem fertotlenitsd alkohollal es nezd meg h tiszta e.
Elvileg amugy magatol begyogyul, azert is nyalogatja.
A mez sebosszehuzo es gyulladáscsokkento.
Vagy legalább hiperol tablettát vettél azóta, kezeled vele?
Vagy 3 napja nézitek, hogy élve rohad a kutyátok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!