Tényleg nem érdemlek meg több kutyát?
Sok sok évnyi győzködés után anyukám végre belement hogy kutyám lehessen,én nagyon örültem, nem fértem a bőrömbe szinte. Ismerősünktől kaptam egy felnőtt amstaffot.
Jártam vele fél napokat sétálni, kirándulni, futtatóba, megtanítottam ülni, feküdni, behívni, parancsra evett, csak utánam jött be az ajtón stb.
De voltak kezelhetetlen problémái egresszív volt más kutyákkal, összeverekedett emberrel állattal. Sokszor úgy belerántott a pórázba hogy más kutyához odarohanhassom, hogy utána hányt/fulladozott.
Többször megharapott, volt amelyiknek ilyen nyoma maradt
Szóltunk egy barátunknak akinek voltak már pitjei, hogy nézzen rá erre a kutyára. Ő rászolt, de erre nagyon durván rátámadt, harapta, karmolta, elkapta a karját.
Egyszerűen tarthatatlan volt ez az állapot és mivel senkinek nem kellett, vissza sem fogadták ahonnan hoztuk, menhelyre kellett adnunk.
Anyám azt mondja nem kapok több kutyát, neki elege van ebből.
Ez az én hibám tényleg?
Engem is honapokig harapdosott igy az amstaffom. Mostmar leszokott rola. Olyankor mindig abbahagytam a jatekot es eljottem onnan.
Rendszeres karmolasok is ertek.
Ezek tedztek,h erdemes vagy-e,hogy falkavezer legyel. Figyeli a kutya,h reagalsz.
Soha nem vertem meg es nem is fogom. Azzal elvesztenem a tiszteletet.
Ivaros nagymeretu fiu amstaffom van. 55 kg vagyok es nem rant oda mas kutyakhoz,pedig a belvarosban lakunk. Ezt is begyakoroltam vele. Mutatom,h egyenesen es megy tovabb. Rendszeresen tesztel,eleg eros vagyok-e,nem tud elrantani. Nagy sulyokkal edzek,birkoztam sok evig,eros vagyok.
Mindig figyeli,mennyi eszed van. A szitukat meg tudod-e oldani .
Gyakran jarok vele futni. Van az a felhyuleett endrgia,amit nem lehet kezelni,ha nem jarsz el vele rendszeresen futni.
Amstaff nem valo gyenge embereknek meg,akik tapasztalatlanok.
Nem te vagy a hibas. Keves volt a tapasztalatod.
Sok futassal es tovabbi celzott tanitassal meg tudtad volna csinalni a kutyat bekes jatekos tanitassal.
A verekedes: elore latnod kell a jeleket a ket kutya kozt. En mar messzirol latom egy kutyarol,h szimpi-e neki a kutyam. Ha nem,oda se engedem. 10 evig volt nagyon agressziv nagyon kekeckedos bajkereso verekedos foxim. Napi sok verekedese volt/lett volna,ha nem hivom el es megyek tovabb vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!