Tényleg nem érdemlek meg több kutyát?
Sok sok évnyi győzködés után anyukám végre belement hogy kutyám lehessen,én nagyon örültem, nem fértem a bőrömbe szinte. Ismerősünktől kaptam egy felnőtt amstaffot.
Jártam vele fél napokat sétálni, kirándulni, futtatóba, megtanítottam ülni, feküdni, behívni, parancsra evett, csak utánam jött be az ajtón stb.
De voltak kezelhetetlen problémái egresszív volt más kutyákkal, összeverekedett emberrel állattal. Sokszor úgy belerántott a pórázba hogy más kutyához odarohanhassom, hogy utána hányt/fulladozott.
Többször megharapott, volt amelyiknek ilyen nyoma maradt
Szóltunk egy barátunknak akinek voltak már pitjei, hogy nézzen rá erre a kutyára. Ő rászolt, de erre nagyon durván rátámadt, harapta, karmolta, elkapta a karját.
Egyszerűen tarthatatlan volt ez az állapot és mivel senkinek nem kellett, vissza sem fogadták ahonnan hoztuk, menhelyre kellett adnunk.
Anyám azt mondja nem kapok több kutyát, neki elege van ebből.
Ez az én hibám tényleg?
Anyádnak nem való a háztartásába kutya. Nem ért hozzá, nem is akar érteni hozzá, nem érdekli. Konkrétan veszélyeztetett téged ezzel az "ismerősünktől kaptam egy felnőtt amstaffot" - még hallgatni is rossz.
Nem a te hibád, bár nem írtad, hány éves vagy, ha annyira könyörögni kellett érte, akkor még nem lehetsz elég idős ahhoz, hogy ilyen döntést egyedül meghozz. Másrészt bármilyen állatot csak akkor célszerű bevinni egy családba, ha min. egyik családtag sem ellenzi, de egy kutya esetében inkább mindenkinek pozitívan kell hozzáállnia.
Ezért bár nem arról van szó, hogy "nem érdemled meg", kifejezetten nem javaslok még egy kutyát, amíg anyáddal laksz. Ha nem is akarod, összességében csak ártanátok neki:(
Anyukád volt a hibás, mert egy kezdő kutyatartónak nem való egy olyan agresszív és nehezen kezelhető fajta, mint az amstaff. Tapasztalt és határozott gazdánál az amstaff nem agresszív. Az se segített a helyzeten hogy felnőtt amstaffot kaptál amit már elrontottak teljesen, egy kölyköt talán sikerült volna úgy felnevelned, hogy ne legyen agresszív felnőtt korában. Talán.....
Vannak kezdőknek ajánlott fajták, azokból kellett volna válogatni!! Határozott, tapasztalt gazda kezébe való csak amstaff. Sajnos aki divatból vesz kutyát annak a kezdőknek ajánlott fajták nem érdekesek és nincs türelmük a kutyaneveléshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!