Hogyan kell viselkedni, ha odakap a kutya?
Figyelt kérdés
5 éves bichon, 3 hónapja hoztuk el. Soha, még játékból sem harapott, ha kitátotta a száját, nyugodtan betehettük a kezünk, nem rágcsálta, hanem inkább még jobban kitátotta. Ma reggel a takarót megpróbálta meg...ni. Az elején is csinálta, de szerencsére hamar leszokott róla, mert mindig rászóltunk. Ma is ugyanúgy rászóltam, ahogy eddig, félretoltam, de ő rám morgott és oda kapott a kezemhez. Én megijedtem és megszidtam, egy kicsikét legyintettem az oldalára, és leküldtem az ágyból. Ő egyből ment a szokásos "szégyenlem magam sarkába". Egy 20 percig állt ott, majd odajött hozzám és csak nézett, nem merte feltenni a mancsait rám, ahogy szokta. A barátom megsimogatta, ezután én is kicsit, majd tudom, hogy hülyeség, de elbeszélgettem vele, nyugodt hangon, ő addig ott ahol odakapott nyalogatta a kezem, és mintha kérte volna a bocsánatot. Utána meg lehajtotta a fejét és csak ült mellettem. A kedve még mindig nem az igazi, kicsit tart tőlem, pedig simogattam azóta és szépen beszéltem hozzá. Tudom, hogy rosszul reagáltam, de nem voltam felkészülve a helyzetre.2019. okt. 5. 12:48
11/14 anonim válasza:
Ha agresszívek a kutyáim (kamasz korban eljátszuk ezt), olyankor tanulnak meg repülni. Szó szerint. Viszont utána azonnal beleviszem ugyan abba a szituációba, eljátszuk ugyan azt pl egy ételféltésnél, játékvédésnél, elküldésnél, és ha normálisan viselkednek, természetesen jár a feloldás. Fölösleges a lelkizés és csak árt szerencsétlen állatnak, ha órákig, napokig rakod a kutyába a stresszt, mert haragszol rá vagy bűntudatos vagy. Ezt a büntisarkot úgy ahogy van el is kellene hagyni. Minek? Nem gyerek! A kutya nem abból tanul, ha a jó viselkedést lejutalmazod, a rosszat pedig korrigálod!
12/14 A kérdező kommentje:
A büntisarkat nem én találtam ki, nem én szoktam oda küldeni, egyszerűen ha szégyenli magát, mert leszidtuk valami rossz viselkedésért magától megy oda, amióta nálunk van
2019. okt. 27. 02:58
13/14 anonim válasza:
És ez szerinted ez bünti sarok? Mert valószínűleg sokkal inkább az a sarok, ahol békén hagyjátok egy büntetésnél, ahol megnyugodhat, ahol véget ér a szidás és tiltás. Tehát sokkal inkább egy olyan sarok, ahol megtanulta, hogy ha bemegy, elkerülheti a büntetést.
14/14 A kérdező kommentje:
Inkább szidjuk meg és 10 percig kövessük a lakásban? Ez a büntisarok egy hasonlat volt, mivel pont a wc ajtó előtt van, gyakran el kell mennie onnan, mert be kell mennünk,tehát mondhatjuk, hogy nem nagyon hagyjuk ott békén, tehát, ha azért menne, akkor sok más hely van, ami optimálisabb lenne, de neki valahogy kialakult ez a szokás.
2019. okt. 28. 23:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!