Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy szoktassam rá a kutyát a...

Hogy szoktassam rá a kutyát a kertben alvásra?

Figyelt kérdés
Faterom nem szeretné ha bent lenne a kutya esténként. Nappal persze szabad ki és bejárása van, de egyfolytában nyüszít ahogy kint hagyjuk (kb 20-30 percig). Van háza, ki is van bélelve takaróval, friss víz mindíg van előtte. 1 hete hoztuk el egy menhelyről. Séta is megvan napi 2x fél óra és egy óra este, hogy kifáradjon. Szóval szellemileg is le van fárasztva és fizikailag is. Csak én parázom túl ezt és megszokja kint idővel vagy van erre valami "recept"?

2019. szept. 30. 20:43
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

A családban voltak már rövidszőrü kutyák akik csak akkor voltak beengedve amikor nagyobb vihar volt vagy petárdáztak mégis túlélték a telet és nem fáztak meg. Nem kínozni akarom a kutyát ha látom, hogy nem jó neki, nem szokja a kint létet akkor találok rá megoldást, hogy bent legyen. Mellesleg nagyon sok kutya van kint tartva nagyon sok helyen és semmi bajuk sincs. Ismerek ilyen családokat és a kutya ugyan olyan boldog mintha bent lenne tartva.

Nem támadásnak szánom a kommentemet persze elfogadom ha valaki nem szerti ha kint van tartva egy állat, nekem az a nézetem,hogy ugyan olyan teljes életet élhet egy kint tartott kutyus mint egy bent tartott. És neki még "szerencséje" van mert nem csak kint lesz tartva, a család része lesz csak neki is meg lesz a helye ahol alszik.

2019. szept. 30. 22:21
 12/25 anonim ***** válasza:
64%
ma is nagy vihar volt pedig.
2019. szept. 30. 22:32
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
A mienk is időnként be akar jönni, ha dörög az ég, ha petárdázás van stb. Jó meleg háza van, kibélelve,vize is van. Ennek ellenére a lábtörlőn alszik. Menhelyi volt, sokáig hat méteres láncon tartották.
2019. szept. 30. 23:30
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Te is túléled kint télen egy vékony pulcsiban kabát nélkül, de attól még sz.r nem?

Pont ilyen egy rövid szőrű kutyának is.

Ne takarót tegyél alá, mert átnedvesedik és semmit nem ér, sőt, rosszabb neki. Szalmával kell bélelni a kutyaházat.

2019. okt. 1. 07:53
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Ez kutyafüggő, de mint előttem írták, társállat az ember mellett szeret lenni. A mostani kutyám olyan, hogy nem szeret bent lenni, de még Ő is be akar jönni időnként.

Bent elalszik, és éjjel 1,2,3 órakor kikéredzkedik, vagy eleve este már nem hajlandó bejönni. Ilyenkor reggel kimegyek és nyakamba ugrik, és be akar jönni.

Volt egy öreg kutyám, ő akkor is bent maradt, ha bent 32fok volt a szobába, és 3 méternél távolabb voltam jött utánam, ő mindig ott volt ahol én.

Nagyon kutyafüggő, a legjobb az lenne, ha bevállalnád, hogy a szobádba aludjon, becsukod az ajtót, így a családod többi tagját nem zavarja, Te pedig áldozatot hozol érte.(majd megszokja mi a módi, átveszi a ritmust. Nagy büntetés neki, ha annyira be akar jönni, és kint hagyjátok)

2019. okt. 1. 10:05
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Jó lenne meggyőzni apukát, hogy ha nappal bejárhat a kutya, akkor hadd aludjon bent éjjel is, főleg télen. Kötődik hozzátok, a családdal akar lenni, jelzi is, hogy rossz neki kint.

Télen meg pláne rossz lesz, mert még fázni is fog.

Meg kell tanítani a kutyusnak szépen, fokozatosan, hogy éjjel bent egy helyen alhat, legyen egy alvóhelye, akár szobakennel (fokozatos beszoktatással!). Hátha így apád is könnyebben elfogadja.

2019. okt. 1. 10:41
 17/25 A kérdező kommentje:
Tegnap este beengedtem mert félt. Most nyitva van az ajtó és inkább kint járkál szóval szerintem hozzá fog szokni hogy nappal bent van velünk este meg kint amikor még nincsenek hidegek. Persze nem hagyom hogy 0 fok alatt kint legyen (amit a törvény is tilt ha jól tudom.)
2019. okt. 1. 10:54
 18/25 anonim ***** válasza:
76%

Minek írtál ide ha utána elmagyarázod, hogy a kutyának jobb kint mint bent, meg sokan így tartják? Sokan láncon tartják, attól ez még nem lesz jó, vagy megerősítést vársz, hogy tapsoljunk a hülyeségedhez?

A kutya túl fogja élni, Te is túléled a -20fokot tavaszi kabátban, csak nem lesz őszinte a mosolyod reggelre.

2019. okt. 1. 12:15
 19/25 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló úgy látom, hogy nem teljesen érted amit írtam. Fagyban nem fogom kint tartani a kutyát. Egy mondatot nem írtam arról hogy jobb neki kint mint bent, én azt írtam, ismerek olyan családokat akiknél nincsenek beengedve a házba télen sem csak ha petárdáznak vagy vihar van. Mégis elég jó kis élete van azoknak a kutyáknak( van szép kutyaházuk kibélelve ,jó sok hely van nekik azokban és képzeld még sétálni is elmennek velük naponta ).

Kérlek olvass és értelmezz mielőtt butaságot írsz.

2019. okt. 1. 12:44
 20/25 anonim ***** válasza:
64%
Én értelmeztem minden szavadat, csak már átlátok a szitán(sajnos). Majd írj hogyan tanítottad/értetted meg a kutyusoddal, a hőmérsékleti elven működő beengedési metódusodat. De elviszed sétálni, ha nem esik, ha nem fúj, ha +10 fok felett van, ha nem vagy fáradt. Elképzeltem.
2019. okt. 1. 13:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!