A ti kutyátokban is van gyakran kullancs?
Figyelt kérdés
6 éves a kutyám, de eddig sose volt kullancs rajta.
Most költöztünk ide és sajnos volt hogy hátra engedtem a hátsó kertbe, ami még kicsit gazos és már 2 kullancsot vettem ki belőle.:(
Nagyon féltem a kutyusomat, nem akarom, hogy bármit is elkapjon.
Nagyon szeret hátra menni, mert úgy nagyobb a tér neki meg ott van gyümölcs fa és előszeretettel eszi a leesett körtét, almát és sokat játszik.
Remélem, hogy hátul szedte össze és hogy nem elől és hogy több már nem lesz benne. :(
Mondtam anyának, hogy vegyünk neki gyógyszert vagy oltást vagy spray-t. De anya nem támogatja. Vett egy csipeszt és azt mondta, hogy majd kiszedjük megint belőle.
2019. szept. 27. 19:46
11/12 anonim 

válasza:

Annyiban igaza van anyukádnak, hogy +10°C alatt a kullancsok megdermednek, nem csípnek. Viszont az átlaghőmérséklet csak novemberre csökken ez alá, addig a kutyátok veszélynek van kitéve. Érdemes legalább erre a két hónapra megoldani a védelmet. Ha nem sikerül meggyőznöd, marad a szedegetés, és március második felétől legyen rajta nyakörv, vagy kapjon tablettát.
12/12 anonim 

válasza:

Citromos vizzel kendd at! Heti rgyszer! 10 evig bevalt nekem!!! Minden nap vittem a szabadba a kutyam!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!