Spot-on oldat helyett Bravecto bolha-kullancs elleni tablettát adott az állatorvos a kutyának. Hatásosabb lesz?
A spot-on oldatot eddig csak simán megvásároltuk, a tablettát viszont a dokinál kellett megvenni. Azt mondta hatásosabb mint a csepegtető készítmények. Ez volt 1 hete. Azóta megint elkezdett vakarózni a kutyám, tudniillik előtte bolhás lett.
Mi a véleményetek a Bravecto-ról? Valóban hatásos?
Bichon Frise, 1 éves, 7,5 kg.
Köszönöm a válaszokat.
Kullancs ellen sokkal hatásosabb, mint a spot onok többsége,szerintem bolha ellen is jó.
Érdemes amúgy megfürdetni, ugyanis nemcsak a bolha, de a bőrön megtapadt bolhakaki is nagyon viszket, kifejezetten allergizál!
Én már régóta csak bravectot használok és nagyon jó kullancsok ellen, nálunk csak ez vált be sem a cseppek sem a nyakörvek nem értek semmit. Viszont a tabletta mellett egyszer sem volt benne kullancs, pedig sétálunk tóparti erdős részeken is.
Bolhás még sose volt a kutyám, szóval arról nem tudok nyilatkozni, de szerintem az ellen is ugyanolyan jó lehet, mint kullancs ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!