Na, szal az van h. van egy 4 és fél hónapos foxi-tacsi keverékem, és kint van. Eddig normális "bájosn szemtelen" volt, végülis nem volt gond vele.. De a mostani napokban kibírhatatlanná vált... Vannak játékai, olyan amit vettünk és olyan is amiket saját kezünkkel csináltunk, de mostanában mindent szétszed, szétrág,alig bír magával (tudom h. a foxik ilyenek). De ezt csak most kezdte el, és nemtudom mit csináljak vele... :S Ötletek?? (anyáék nem engednek még egy kutyát) A kutyasulit meg nem engednék meg...Mit csináljak, hogy valamivel "normálisabb, higgadtabb, fegyelmezettebb" legyen?? És ne tegyen tönkre semmit??
Köszi a válaszokat:)
2010. júl. 15. 16:18
1/6 anonim válasza:
A fegyelmezettség rajtad múlik, hogy mennyire hallgat rád a kutya. Pl nem szabad h előtted menjen ki az ajtón. Mióta megtanítottam, hogy ne rohanjon ki jobban hallgat rám. A rágás dologról mondjuk nem tudom hogy lehet leszoktatni, nekem az előző kutyám mindent szétrágott, a mostani max a játékát, a régi kutyám meg sem nyikkant a mostani meg állandóan ugat agyamra megy. Szóval személyiségfüggő.
2010. júl. 15. 16:23
2/6 anonim válasza:
Aki kutyát akar az fogadja el ha néhány dolog tönkremegy. Foglalkozz vele sokat és neveld meg.
2010. júl. 15. 16:23
3/6 anonim válasza:
Megneveled (a neten utána tudsz nézni mit hogyan kell, és ez semmibe se kerül), és jobban fog viselkedni.
2010. júl. 15. 16:27
4/6 anonim válasza:
Kiskutyáknál alap dolog a rágás...erről nem hiszem hogy lehetne szoktatni...ha felnőtt korára is megmarad a rágás, vegyél tartós játékokat (tömör gumilabda, vagy az a szétrághatatlan játék, aminek a neve most nem jut eszembe :D) kiskutyáknak még nem ajánlják ezt, mert még nőnek a fogai és a tömör játékok kárt tehetnek benn.
A kutyáknál különben is 4-6 hónap körül van fogváltás.
De ha már kutyabeszerzés előtt nem voltál képes utánaolvasni a dolognak, akkor itt egy oldal, tanulgasd
Többet kéne vele foglalkoznod,és kifárásztanod!Úgy érzi el van hanyagolva,ezért játszik amivel ő akar,hogy lefoglalja magát.Ha többet játszol vele,és kifárasztod nem fog szétrágni semmit!
2010. júl. 15. 18:11
6/6 anonim válasza:
a kutya nem kerti dísz.. egy kölyökkel meg főleg foglakozni kell, most abban a korban van, amikor még könnyen formálhatod a személyiségét. ha rág, szidd le, ha olyat rág, amit nem szabad, és dicsérd meg, ha a játékait. ezenkívül tanítgasd (ül, fekszik, pacsi stb.), és sétáltasd. ha van kutyafuttató a környéken, az még jobb. ha jól lefárasztod, nem lesz ereje rosszalkodni. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!