Mit tegyek ha a kutyám nem bír egyedül lenni?
Van egy szuka 1 éves kutyám. 6 hónapos kora óta van velem, azóta magamhoz mérten próbálom nevelni. Nemrégiben albérletbe voltunk kényszerülve költözni. Természetesen csakis olyat kerestem ahová Ő is jöhet velem, szó sem eshetett arról hogy Nélküle megyek bárhová is.
Azért hogy el tudjam tartani magam és a kutyust nyilván dolgoznom is kell. Naponta ez sajnos 10-12 órát jelent amíg a kutyus egyedül van. Tudom hogy ez nagyon hosszú idő de nem tudom másként megoldani.
Viszont az a probléma, hogy a kutya nagyon rosszul viseli az egyedüllétet. Nemrégiben egy nagyon kellemetlen eset történt. A kutyus egész nap vonyított, amíg nem voltam otthon. A szomszédok is szóltak, hogy állatkínzásért feljelentenek. Én teljes szívemből imádom az állatokat, mindenben Ő az első, aki ismer az tudja, hogy értük bármit megtennék. Sosem tudnám bántani semelyik állatot!
Az lenne a kérdésem, hogy mit tudok tenni hogy kibírjon kb 10 órát egyedül?
Próbáltam már hogy fokozatosan emelem az idő amíg magára hagyom stb. De nem vált be.
Illetve azt is próbáltam hogy hozok mellé egy társat, de ugyanúgy viselkedik...
Nagyon szépen köszönöm annak aki segít! Mindent meghallgatok!
A szomszédok kellemetlenek, de nincs az az állatvédő aki elveszi tőled a kutyát azért, mert 10-12órát egyedül marad, de egyébként jól bánsz vele.
Ha teheted, hívj kutyapszichológust, mert látniuk kell az kutyást, összetett lesz a megoldás. Nagy valószínűséggel első alkalommal el tudnak látni olyan tanácsokkal amivel mérséklődik a szorongása. Szerintem kb. 10-15ezer ft.
Sok sikert!
10-12 ora sok.
Egy megbizhato barat, rokon aki napkozben ranez a kutyusra meg setal vele esetleg? Ha megszokja, hogy napkozben is setal, illetve egy fel orat van vele valaki,hatha masabb lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!