Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért kell ennyire utálni a...

Miért kell ennyire utálni a kutyatartókat?

Figyelt kérdés

A környékünkön állandóan kapom a megjegyzéseket, beszólásokat, hogy ne itt sétáltassak (itt lakom, muszáj kijönnöm meg bemennem!), miért ilyen ijesztő a kutyád, ugye nem bánt? Ő is most itt fog lakni? Stb...

Mindenhol kint a kutyát bevinni tilos, a házak falára "ne ide sz@rasd a kutyád" feliratok vannak írva.

Komolyan nem értem miért kell kiskorúakat is csesztetni ezzel (az vagyok én is).

Nagyon elkeserít és sírok miatta, már néha azon gondolkodom hogy megválok a kutyámtól.

2019. szept. 24. 18:48
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
67%

Emiatt ne keseregj! Nekem is rosszul esett, amikor kamasz koromban azért kezdett el velem veszekedni egy rosszindulatú vén boszorka, mert a kutyám a háza előtt feküdt le. A vénasszonynak az volt az egyetlen öröme az életben, hogy mindenkivel veszekedett, pereskedett és valószínűleg nem ő az egyetlen ilyen ember. Arról nem tehetsz, ha valakinek üres az élete, de tehetsz rá magasról, mit mondanak, ha az nem jogos.

Vannak, akik félnek a kutyáktól és a félelmüket agresszióval palástolják. Vagy túl sokan piszkítottak már a házuk elé és elegük van belőle (ahogy a tesómnak is a virágágyásukba piszkító macskákból). Esetleg zavarja őket a kutyaugatás, ami néha egy sétáltatott kutyát kísér (a legjobb, amikor az ő kutyája őrjöng és velem veszekszik miatta :D). Szóval sokféle oka lehet, de emiatt ne akarj megválni a kutyádtól!

2019. szept. 24. 21:26
 12/41 anonim ***** válasza:
29%
#10, nagyon sok parkban, kutyafuttatóban stb. kint van a tábla, hogy póráz és szájkosár nélkül tilos kutyát bevinni. Az egyik ilyen a Bajza utca-Damjanich utca kereszteződése közelében lévő parknál van.
2019. szept. 24. 21:30
 13/41 anonim ***** válasza:
64%
# 12 Ahol ki van írva, ott értelemszerűen kötelező (habár nem tudom, ez jogilag megállja-e a helyét). Viszont a jogszabály kötelezően nem írja elő például egy sima utcai sétáltatáshoz, akárhogy is szeretnek sokan emiatt hőbörögni.
2019. szept. 24. 21:37
 14/41 anonim ***** válasza:
22%

Ha az adott önkormányzat úgy rendelkezik hogy itt meg ott meg amott kötelező a szájkosár,akkor jogilag bizony megállja a helyét.

Lehet hogy a sima utcai sétáltatásnál nem kötelező, de ha pl. megharap valakit a kutya, úgy a gazdája viszi a balhét. Rosszabb esetben elaltatják a kutyát is.

2019. szept. 24. 21:40
 15/41 anonim ***** válasza:
60%

"Lehet hogy a sima utcai sétáltatásnál nem kötelező, de ha pl. megharap valakit a kutya, úgy a gazdája viszi a balhét."

Másik válaszoló vagyok, azért az nem úgy van, hogy a kutyák automatikusan harapnak is. :-)

Csak a veszélyesnek nyilvánított EGYEDEKNEK kötelező mindenhol szájkosár, még csak fajta szinten sincs szabályozva, mert egyedi elbírálás alá esik. A legtöbb kutya nem harap, ha nem provokálják ki.

2019. szept. 24. 22:04
 16/41 anonim ***** válasza:
15%
Nyilván nem is mondtam, hogy minden szájkosár nélküli kutya harapós, és harapni is fog. Arról beszélek, hogy időnként ez megtörténhet, ha a kutyát valami spontán felizgatja. Nem minden kutya jó természetű, és némelyiknél eléggé nehéz megállapítani, éppen mikor mi hozza ki a sodrából.
2019. szept. 24. 22:06
 17/41 anonim ***** válasza:
28%

Ezt a gazdinak kell kordában tartani, többek között erre is jó lenne a póráz szabályt betartani.

Azért nagyon spontán dolgok nem jellemzők.

1. A kutyának a kajája és jutifalata szent és sérthetetlen, az is, amit a gazdi sétához tanítási céllal visz magával, ha arra más pályázik, ő be fogja védeni.

2. Mentett kutyáknál kritikusak lehetnek a zajok (roller, gördeszka, görkori, zörgő-csörgő bringák), különösen a szarabbnál szarabb járdákon, főleg, ha valaki még bunkó is, és nem figyel a többi közlekedőre.

3. Hirtelen odarohangáló "jaj, cuki kutya" gyerekek, még véletlenül sem kérdezik meg (de a szülő sem lép közbe), hogy szabad-e megsimogatni. Tisztelet a kivételnek.

4. Tárgyak dobálása, télen esett meg, hogy anyuka sétált a gyerekeivel, az egyik jókora faágakkal dobálózott, anyuka részéről semmi fegyelmezés, nem sok híja volt, hogy nem engem talált tarkón a kiskölyök véletlenül.

5. A semmiből odarohangáló kutyák póráz nélkül, még a pórázon lévőt is megijeszthetik, ha nem számít rá.

Aztán vannak a neveletlen kis vakarcsok, akikre a gazdik ráhagyják a viselkedésüket, és elkönyvelik, hogy azért ilyenek, mert kicsik, és komplexusosak, pedig valójában csak nevelni kellene. Vicces, amikor én a 10 kilósommal elsétálunk egy ilyen pattogó kis méregzsák mellett, aki veszettül csahol, az enyémet meg nem érdekli, de én megtanítottam ám rá, hogy méregzsákok nem érdemelnek figyelmet, hozzájuk nem megyünk oda.

2019. szept. 24. 22:24
 18/41 anonim ***** válasza:
35%

8-nak:

Mert a gyerektartók (szülők) nagytöbbsége - legyen az város vagy vidék - antiszociális, türhő módon viselkedik. Gyermeke a felnőttek életterében (étterem, közlekedési eszköz, park, utca, hivatal, bolt stb) végzi szükségét, ő pedig szóban vagy akár fizikailag is bántalmazza azt, aki szólni mer érte. A társasházak és lakótelepek felvonóiban is rendszeresen lehet találni kisgyerek taknyot, koszt, büdöset, az eldobált csikkek és köpetek társaságában.

Bár NINCS rendelet rá, a legritkább esetben látni a kutyákon szájkosarat az utcán.

Állatvédelmi törvényünk van. Az embereket viszont senki sem védi. Csendrendelet sincsen, így nem tud az ember védekezni a szomszédban egész éjjel ordító, visongó, rohangàló kis döggel szemben. A szülője nem neveli meg, így aztán egyetlen gyerek miatt nem alszik egy egész lakónegyed. Egyes gyerektartók terrorja ellen egyszerűen tehetetlenek az emberek, az önkormányzat nem jár el sem "azénkiscsidámankmindentszabad", sem pedig ordítás ügyben. Aki mégis megpróbálja, az döbbenten tapasztalja, hogy a törvények sem védik meg.

2019. szept. 25. 08:16
 19/41 anonim ***** válasza:
3%

#18 nem kértem papagájt, köszi szépen. Ha problémád van a gyerekekkel, van "Gyerekvállalás, nevelés" kérdés, nekem nincs egy se, úgyhogy nyitott kapukat döngetsz.

A mínuszt kaptad.

2019. szept. 25. 16:41
 20/41 anonim ***** válasza:
22%

Nem döngetek semmilyen kapuk, pusztán rávilágítottam, mennyire sekélyes, egysíkú és egyszerű a gondolkodásod. A tipik magyar kis "mindenkihulyecsakennem" sablonszövegedbe gyakorlatilag bármilyen szót behelyettesíthetübk, attól függően kit éppen mi zavar. De nem lepett meg, hogy nem fogtad fel. :)

Neked is ment a mínusz, nyugodj meg! ;)

2019. szept. 25. 19:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!