4-5 hónapos kölyökkutyának adható Milprazon féreghajtásra úgy, hogy nem lett szív/bőrférgességre leszűrve?
Hallgass az orvosra. Ilyen kicsi kutyánál még nincs kifejlődött szívféreg.
Ajánlom olvasásra a szívféreg fejlődési ciklusait.
Köszönöm, igen, látom: 6-9 hónap alatt lesznek ivarérettek a lárvák és utána árasztják el mikrofiláriával. De 3 hónapos lárva nem okozhat gondot, ha hirtelen elpusztul? Na mindegy, tudom, hogy a mikrofilária tömeges pusztulása az egyik legveszélyesebb hatása a kezelésnek, az meg még biztos nincs. Illetve igazából csak saccolva van a kiskutya kora, akár fél éves is lehet.
Azért akadékoskodtam csak, mert volt bőrférges kutyám és a kifejlett féregre Milprazont adta ugyanitt, de nem mertem beadni, mert olvastam, hogy a mikrofiláriák okozhatnak gondot és nem csak a szívéregnél van mikrofilária a vérben, szóval másik állatorvos mondta, hogy fertőzött kutyán csak a Strongholdot szabad használni, ami fokozatosan csökkenti a mikrofilária számot és így csináltuk, kb. 8-9 hónap alatt csökkent le annyira a számuk (ellenőriztettük), hogy át lehetett térni az erősebb hatású Milprazonra. Egyszer ennek ellenére sokkot kapott Stronghold kezelés után negyed órával és az borzasztó volt. Télen nem kapta akkor és lehet, hogy kellett volna és szerintem mire újrakezdtem, megint sok volt benne a mikrofilária és valószínű amiatt kapott sokkot. Nem tudták vérből kimutatni pont a Stronghold miatt, de egy hétig infúziózták, mire összeszedte magát, azt hittem, vége. Pár hónap múlva egy más okból végzett ultrahang hematómát mutatott a lépén, ki kellett vetetnem, mert daganatra gyanakodtak. Szövettan nem mutatott rákot, csak a hematóma volt ott. Szerintem akkor keletkezett, amikor sokkot kapott a Stronghold után.:(
Mindenesetre apránként adom be a kiskutyának a Milprazont, először csak negyedet, aztán pár óra múlva megint negyedet...Ezt is állatorvos javasolta még régebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!