Ha jön egy pár szemben az erdőben, egyik kutya póráz nélkül, a nő visít mert megijedt, a kutya támad, az kinek a hibája lenne?
Gazda visszahívta, pórázra tette, de csak nehezen tudta, a csaj a pali mögé ugrott, így a kutya megtorpant.
Kutyatulajként hogy lehet egy ilyen szitut kezelni, ha hirtelen szembe jön valaki, aki fél és elkezd sikítani, ha a kutya felé közelít és sikításra meg támad? A pasi mondta a barátnőjének (gondolom az volt), hogy nyugi, de a csaj halálra volt rémülve.
Mindenképpen annak a személynek a hibája akinek a kutyáján nem volt póráz.
Nekem németjuhászom van,nem támad emberre,kutyákra sem,de ha támadják akkor védekezik.volt hogy egy néni a padlócirkálóját póráz nélkül sétáltatta és a kiskutya neki akart menni az enyémnek.csak a szerencsén múlott hogy élve megúszta a kicsi
Természetesen a gazda hibája. Meg kell tanítani a kutyát, hogy minden körülmények közt visszahívható legyen és a gazdának pedig fel kell (előre) ismernie az ilyen helyzeteket és megfelelően kezelni.
Velem is volt már hasonló, szintén csak nehezen, de vissza tudtam hívni a kutyám. (a borderem teljesen be van pörögve a tollasra és egy kisfiú a hétvégi házas-szőlősoron visítozott egy ütővel hadonászva, a kutyám meg terelni akarta...)
A gazda a hibas.
Ha az allat tamad kulonbozo sztimulaciok hatasara, akkor a gazdanak ezzel tisztaban kell lennie, es porazon tartania, hogy megelozze a lehetseges baleseteket.
Közepes,nagy,óriás testű kutyát MINDEN esetben pórázon vezetünk kerítésen túl tök mindegy mennyite kedves,cuki,megbízható szerinted.
VAGY ha elengeded mások nyugalma érdekében SZÁJKOSÁR használata kell.
Ha máskor nem az ember fog megijedni hanem az állat nagyobb bajba keverheted magadat és a kutyát is.Ijedt kutya ösztönösen oda kaphat,kiszaladhat autó elé,elveszhet...Hiába volt már többszázszor gond nélkül elengedve mindig jöhet valami váratlan ami bajt okoz.(látod,egy ijedős ember).
Vagy épp sarkon petárdázó gyerekek..Nem ők lesznek majd akit szidni kell mert az ijedt ebed elszaladt hanem téged mert nem volt pórázon.
Legyél legközelebb körültekintőbb már csak a kutya miatt is.Egyik gazdi se szereti ha egy rossz pillanat miatt leminősítik az ebét vagy kellemetlen szituba keveredik.Viszont mások meg nem feltétlenül szeretnék hogy a nagy kutyád feléjük menjen póráz és szájkosár nélkül,aki fél a kutyáktól egy ártatlan szaglást se szeretne maga körül.Illik ezt tiszteletben tartani.
Én a tarantullát nem szeretem ezért a tarantullás gazdik nem teszik a kezemre a pókot.Ez pont ugyan ilyen..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!