Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szoktassam le a kutyáma...

Hogyan szoktassam le a kutyámat hogy mindenkihez oda rohanjon?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Egy 6 hónapos staffy gazdája vagyok. Nagy problémát jelent hogy mindenkihez oda akar rohanni. Ha poraz nélkül setaltatom akkor szó szerint mindenkit letamad. Nagyon szereti az embereket és másik kutyákat is. Ha viszont nagyobb lesz akkor már veszélyes lenne(sőt már most is az) ha így letamad egy gyereket. Porazzal szoktam setaltatni és ha odaérünk egy nagy füves részhez akkor elengedem hisz neki is jobb ha nem lóg egy “kötél” a nyálában. Amúgy rettentően okos és tanulékony kutya. Vezényszóra tud pisilni de erről egyszerűen képtelen vagyok leszoktatni.

2019. szept. 4. 19:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
75%

Istenem, inkább ezt a sok barmot kellene elaltatni, ókori fényképésszel kezdeném, az a leghülyébb, utána menne a többi barom.

Kérdező! Az a kutya amelyik szereti alapvetően az embereket, nem fog támadni. A legrosszabb amit tehet, hogy fellöki vagy halálra nyálazza őket.

Egyébként 2 dolgot tehetsz:

1. Elviszed kutyasuliba

2. Pórázon vezeted szépen és a futtatón kívül nem engeded el.

Ha jön mellettetek valaki, akkor leülteted a kutyát, eltereled a figyelmét jutalomfalattal. Ha figyelmen kívül tudja hagyni a gyalogost, akkor odaadod neki.

A behívást meg tudod gyakorolni otthon vagy hosszú pórázon is. Felesleges addig elengedni.

2019. szept. 5. 10:21
 12/20 anonim ***** válasza:
85%

Mennyi barom van itt, te jó ég... (gondolok itt a vérszagos kommentekre). :D

Nyerskoszton tartott amstaffom van, minden emberrel (sérülttel, menstruálóval stb.) barátságos.

Normálisan nevelni kell a kutyát, ennyi a titka.

Kérdező: mindenképpen kutyaiskolát javaslok! Meg kell tanulnotok a megbízható behívást, tiltást, ez nagyon fontos, kiemelten az ilyen fajtáknál, ami iránt ennyi negatív előítélet van. Ha ivarérett lesz, sokkal nehezebbé válik a dolog, tehát legfőbb ideje elkezdeni a képzését.

2019. szept. 5. 12:02
 13/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes válaszokat. Eléggé furcsaltam hogy mindenki csak orrba-szájba tud oltani mert van egy kutyám aki szereti az embereket. De mindegy mit is várunk ;)
2019. szept. 5. 15:25
 14/20 anonim ***** válasza:
87%

Addig, amíg nem tudod behívni és fegyelmezni ilyen esetekben, ne engedd el csak olyan helyen, ahol nem gond, ha közvetlen. Emellett nagyon rá kell gyúrnotok arra, hogy türtőztesse magát és akkor mehet csak örömködni, ha te megengeded neki.

Kutyasuli mindenképp, ott te is sokat tanulhatsz.

2019. szept. 5. 18:22
 15/20 anonim ***** válasza:
75%

Előszöris... Az amstaffok nem vérengző fenevadak!

Minden egyes kutyából válhat agresszív kis görcs, ha rosszul nevelik, vagy abszolúte nem nevelik, verik, stb.

Az amstaffal az a baj, a legtöbb idióta ember azért vesz magához ilyen kutyát, hogy menőzzön, erősnek tűnjön, és a nevelésről fogalma sincsen. Plusz mivel erős, izmos és nagy, nyilván több figyelmet kap ha egy ilyen kutya támad, mintha egy yorki támadna... Csak az a baj, hogy én még nem láttam amstaffot támadni, yorkit és egyéb kislábujj cirkáló kutyákat már kismilliót. Csak az nem olyan veszélyes...

Azért megkerdeznem tőled kérdező, hogy amig nem tudod 1000% hogy visszajön a kutyád, miért engeded el? Engedd el futtatóban, vagy olyan helyen ahol nagyon ritkán fordulnak meg emberek. És tanuljatok meg a behivast. A kutya suli is jó ötlet, a kutyád is tanul és te is, plusz még el is fárad, és növeli a köztetek lévő kapcsot. Nem tudod letiltani arról, hogy örüljön más embereknek, ő emberközpontu kutyus, esetleg majd ha felnő, kicsit nyugisabb lesz. Az én kutyám nem szereti az embereket... Pont az ellentéte a te kutyadnak, viszont az én kutyám kerüli az emberekkel való kontaktust, nem szereti ha gügyögnek neki, ha simogatni akarják, de sose támadna meg senkit, maximum arrébb iszkol. Én se tudom ráeroltetni azt, hogy szeresse őket. Ő juhász, elkell fogadni. Örülök neki hogy kikerül mindenkit, nem ugat rájuk, és így nyugodt vagyok. A legtöbb ember nem érti, mert ugye a legtöbb ember az amstaffot veszélyesnek látja holott nem igaz, az én kutyámat meg egy kis cuki szőrgombócnak látják, pedig ő egy verbeli juhász, aki a háta közepére se kívánja mások simijét. :D

2019. szept. 6. 00:19
 16/20 anonim ***** válasza:

Utolsó! Azért szerepel a hírekben az amstaff meg a pit, mert azokról lehet olyan szalagcímet írni, hogy harcikutya és ez felkelti a sok rifoston meb blikken élő ember figyelmét. Az nagyon hülyén hangzana, hogy golden retriever támadta meg az idős nénit. :D

Mondjuk a múlt héten amikor mentem a szokásos körömet futni, a semmiből nekem rontott egy ír szetter és meg is harapott. A gazdi meg 10 méterrel odébb próbálta visszahívni a behívhatatlan kutyáját.

2019. szept. 6. 09:25
 17/20 anonim ***** válasza:
92%

“Hogyan szoktassam le a kutyámat hogy mindenkihez oda rohanjon?”

Jó gyorsan. Sem a legtöbb ember, sem jó néhány kutya nem szereti, ha váratlanul rájuk ront egy idegen eb. Egyszer valaki csúnyán fog reagálni, aztán utólag már késő sajnálkozni.

“Amúgy rettentően okos és tanulékony kutya. Vezényszóra tud pisilni de erről egyszerűen képtelen vagyok leszoktatni.”

Akkor veled van a gond: rosszul tanítod. Nem tudod magad megértetni vele, nem tudod megmutatni, hogy mit vársz el tőle. Erre van a kutyasuli, menj el szépen és tanulj meg kutyákkal bánni. Mit gondoltál, mielőtt nagytestű kutyát választottál, hogy mi fog történni, ki fogja őt helyetted megnevelni..? Ugyanolyan felelőtlen vagy, mint a többi “harci” kutya gazdája, akiknek szintén csak menőzni kellett az adott fajta, de bánni már nem képesek vele. Te még csak meg sem próbálod, csak széttárod a kezed és neten át várod a csodát.

2019. szept. 6. 12:01
 18/20 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem érzem magam felelőtlennek azért mert hajnali 2kor elengedem a kutyámat egy nagy füves placcon. Akármikor visszajön kivétel ha valaki közel jön. De nyilván ha meglátok valakit akkor rarakom a pórázt. Azért írtam ide mert rengeteg okosság van a neten amiből én is ő is tudna tanulni . De itt az egész csak kész idő pazarlás mert itt csak azok az emberek éluk ki magukat akiknek szar élete van. A többi kutyás ismerősöm ötöd ennyit nem törődik a kutyájával mint én . Szóval eléggé szép következtetést tudtál levonni abból hogy a kutya oda fut máshoz.
2019. szept. 6. 12:36
 19/20 anonim ***** válasza:
Egy megbízható behívást kellene kialakítani, ha egyedül nem megy, akkor erre találták ki a kutyaiskolát. Addig, amíg ez nincs meg, ne engedd el, sokan félnek az ilyen kutyáktól, és én is rosszul vagyok attól, ha a pórázon sétáltatott kutyámat lerohanja egy póráz nélküli, mivel tudom, hogy a kutyám ezt gyűlöli.
2019. szept. 7. 18:13
 20/20 anonim ***** válasza:

#16-os!

"Az nagyon hülyén hangzana, hogy golden retriever támadta meg az idős nénit. :D

Mondjuk a múlt héten amikor mentem a szokásos körömet futni, a semmiből nekem rontott egy ír szetter és meg is harapott. A gazdi meg 10 méterrel odébb próbálta visszahívni a behívhatatlan kutyáját."

Ez ugyanolyan hülyén hangzik, mint az, hogy egy golden megtámadott egy idős nénit!

Nekem ír szetterem van. 11 éve együtt rójuk együtt az utunkat. Úgy ismerem a kutyámat - és viszont -, mint a tenyeremet. Tudjuk, a kutya ösztönlény. Azonban az ír szetter nem őrző-védő kutya, nem támadó kutya. Rettentő ember-barát, veszélyes helyzetben inkább visszahúzódó, mintsem támadó magatartást tanúsít. Ha te futottál, akkor ő, ha szabadon volt engedve, futott veled. De, hogy meg nem harapott, az 1000 %.

A Te meséd erről a hihetetlen esetről a "mese habbal". Legfeljebb nem ismered a kutyák fajtáit.

De ha mégis megharapott az az ír szetter, mit tettél?

2019. szept. 8. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!