Milyen kutyát válasszak? (többi lent)
Sziasztok! Egy ideje már szeretnék egy kutyát, rengeteget olvastam róluk, de személyes tapassztalatok, vélemények is érdekelnének, amit nem igazán találtam eddig.
Lakásban tartanám, a belvárosban. Még diák vagyok, a családommal lakom, de a kutya nevelése, sétáltatása stb az én feladatom lenne. Olyan fajtát szeretnék, ami közepes vagy nagyobb mozgásigénnyel rendelkezik, a tipikus "apartmankutyák" nem a kedvenceim. A dobermann és a dalmata a nagy szerelmem, de tudom, hogy ezek elég nehezen kezelhető fajták, és nem szeretném, hogy rossz kutyát neveljek vagy boldogtalan legyen. A border collie is tetszik, de annak már túl nagynak látom a mozgásigényét. Ha van kisebb testű kutya, ami mozgékony és nem annyira kanapékutya, mint pl egy francia bulldog, akkor az is jöhet.
A kutyát reggel 45-60 percre tudnám levinni. Kb du 3-kor érnék haza, de lenne olyan nap is (egy héten 2), amikor csak 4 és 5 között, de ilyenkor valaki a családból már korábban hazamenne, tehát nem kéne egyedül lennie addig a kutyának. Du összesen kb 2 órát tudnék foglalkozni vele sétával és tanítással együtt. Hétvégén nagyrészt vele foglalkoznék, kivinném kirándulni, zöld területre stb és próbálnék új, izgalmas programokat keresni neki. A kutyasuli, ha szükséges, akkor nem lenne probléma, el tudnék járni. Az agility is érdekel, nem kimondottan versenyszerűen, inkább kapcsolaterősítő szórakozásként.
A válaszokat előre is köszönöm :)
Palotapincsik olyan edesek :D nekem tacsim volt, de sharpei kutyus a szomszed lakasban lakik es nincs vele gond. Shitzu? Mopsz az sokat kakil egyszer nem lenne eleg levinned
A beagle es a spaniel fajtak is jo kutyusok :)
Szerintem bevállalhatsz egy dalmatát vagy dobermannt, ha mellette kutyaoviba, kutyaiskolába járnál vele. Arra viszont figyelj, hogy sok a kontár, semmirevaló. Tatabányán tudok egy jó kutyaiskolát ha esetleg érdekel.
Ha mégsem, "lazább" vadászkutyák: retrieverek, spánielek
Agárfélék remek választás lehet, rövidtávon gyorsan, szeretik kifutni magukat, de nem pörögnek egész nap, szuperül elvannak a lakásban.
De remélem, az megvan, hogy napi minimum 3, de inkább 4 séta kell (ebből 2 eü. séta), ill. kölyökkorban ennél sokkal több?
Köszönöm a válaszokat :)
#5: Igen, tudom. Akkor szeretném majd megvenni, amikor két hetet otthon tudok lenni vele, és fokozatosan rászoktatni arra, hogy több órát otthon töltsön egyedül :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!