Ki lehet váltani valahogy törzskönyvet a kutyámnak, ha nem törzskönyvezett szülőktől vettem?
Nem.
Attól még szépnek láthatod és szeretheted.
Nem feltételezünk semmit. Nem lehet.
A törzskönyv azért van, hogy igazolja 4 generációra visszamenőleg a kutya rokonságát. Aki ezt nem tudja, annak nem adnak törzskönyvet. Ennyi.
régebben én is gondoltam arra, hogy ha megvizsgálják a kutyám hozzá értő, erre szakosodó emberek, és bebizonyosodik, hogy fajtiszta, akkor tudnak-e arról adni valami papírt, de nem hiszem. :( pedig sztem logikus lenne.
De vannak olyan kiállítások és kutyaszépségversenyek ahova törzskönyv nélküli kutyák mennek! :)
De mi a gond?? Válaszoltuk. Kaptál 3 különböző embertől 3 nemet. De ez nem volt elég, meg akartál minket győzni, hogy nem azért kell, hanem azért. Attól még nem lehet.
Azt is leírtam, hogy miért. Akkor most mi a gond? Mi vagyunk a hibásak?
Sajnos a törzskönyvet így nem lehet kiváltani, viszont ha csak kiállításra szeretnéd hordani, akkor a Magyar Kutyások Szövetsége (MKSZ) rendszeresen indít hobby kategóriát is a kiállításokon, ahová törzskönyv nélkül is be tudod nevezni a kutyát. Viszont lehet, hogy még ilyen fiatal korban nem érnél el vele helyezést, mert eddig kölyköt még nem láttam. Tanítgasd neki a ringdresszúrát, az is sokat dobhat a kutya eredményén.
MKSZ kiállításokat általában Budapesten rendezik, néha van vidéken is. Itt megnézheted hol lesz a közeljövőben és a nevezési feltételekről is olvashatsz:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!