Jövőhét hétfőn ivartalanitjuk a kan kutyámat van valami tanácsotok hogy utána mire kell figyelni?
Ezeket az orvos elfogja mondani.
Gallért is ő ad, ha kell.
Ha nem ivartalanítod se lesz semmi baja,ezzel tukmálják az emberekre az ivartalanítást.Ha másból nem is a betegségekkel való riogatással az ivartalanítást pártolók hatnak a tájékozatlan gazdikra.:D
Ivartalanításból is ugyan úgy származhat problémája,betegsége és ugyan annyi eséllyel.Nem ezért kell ivartalanítani,hanem azért,hogy ne legyen felesleges utódja.A többi csak gyász beszéd,kerítés.
De ha úgy gondolod,hogy neked kell a kutyádhoz,nincs ezzel semmi baj.Másoknak is illik elfogadni a gazdik döntését és nem lehurrogni amiért ő akar ivartalanítani.
Ha jól tudom ivartalanítás után haza viheted a kutyát,nem kell bent maradnia.Ha felszívódó varratokat kap akkor nem kell vissza menni vele,ha olyat amit ki kell szedni akkor kapsz másik időpontot amikor azt kiszedik.
Ezen kívül minden tudni valót és fontosat elmond neked az orvos,főleg ha kérdezel :)
Ne foglalkozz a trollokkal.
A doki ad gallért, az alaptípus benne van az árban. Akkor engedik haza ha már teljesen felébredt, de utána még vissza fog aludni. A legtöbb kutya aznap este vagy másnap reggelre már teljesen jól van, mintha mi sem történt volna. Műtét előtti nap vacsorát még kaphat, de aznap nem ehet és a vizet is pár órával korábban el kell venni, hogy üres legyen a gyomra és ne hányjon. Amúgy semmi extra, a sebre vigyázni kell de nem kell abajgatni a kutyát, semmilyen lelki törést nem fog neki okozni.
Nálunk a gallér nem volt benne az árban, plusz egy ezrest fizettem érte. Mivel kb rá se nézett a sebére, csak éjszaka adtam rá, fogjuk rá hogy jól viselte.
A viselkedése semmit nem változott, ahogy kiment az altató hatása szaladt volna macskát kergetni. Ő ennyire vette komolyan a nagy műtétet :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!