Hogy tudná a kettőt összekötni?
Bocs, miért akarod rögzíteni ezt bennük, ha egyszer parancsszóra megállnak?
Nem értem.
Különben is, ha szépen lábmellet jönnek, megállnak ha te is megállsz.
Sok-sok gyakorlás. Ha már összeszokottak, összehangoltak vagytok, akkor az is elég, ha te megállsz, ettől a kutya is meg fog állni, parancsszót sem kell mondani.
A rengeteg ismétlődéstől a kutya egy idő után magától meg fog állni, mert megszokja, hogy mindig meg kell. De ez nem biztosíték arra, hogy egy idegen, ismeretlen járda szélén is megáll, vagy nem lép le egy idegen kutya után.
Amikor örökbe fogadtam a kutyámat, az első pillanattól fogva tanítottam neki a járda-úttest dolgot. Ha jött, ha nem jött autó, mindig állj-okos fiú-mehetünk. Volt, hogy a nagy szaglászás közben félre lépett, le a járdáról, úgy pattant vissza, mint aki tűzbe lépett:). Nem tudom, benne valahogy magától összekapcsolódott, hogy mindig a "magas" részen megyünk. Az ismert helyeken már az úttesttől 1-2 méterre megáll és néz rám, hogyan tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!