Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy tudná a kettőt összekötni?

Hogy tudná a kettőt összekötni?

Figyelt kérdés
Nagyvárosban lakunk a kutyaiskolában tanították, hogy minden kereszteződésnél a kutyát meg kell állítani és csak parancsszóra mehet tovább.Van 2 kutyám mind 2nek ha mondom hogy "megállsz" azonnal megáll és a "gyere"re indulnak.Ha viszont nem mondok semmit simán lelépnek mind2en.Hogy tudnám rögzíteni bennük hogy a padka a lényeg ahhoz kössék a megállást nem a parancsszóhoz.
2010. júl. 13. 19:58
 1/6 anonim ***** válasza:

Bocs, miért akarod rögzíteni ezt bennük, ha egyszer parancsszóra megállnak?

Nem értem.

Különben is, ha szépen lábmellet jönnek, megállnak ha te is megállsz.

2010. júl. 13. 19:59
 2/6 anonim ***** válasza:
Ne vezényszóval állítsd meg, hanem mindig állítsd meg pórázzal, várd meg míg leül és utána menjetek át ha nem jön semmi. Így megszokja hogy magától ezt tegye, különben csak a vezényszóra vár majd és anélkül nem csinálja.
2010. júl. 13. 20:00
 3/6 A kérdező kommentje:
Azért szeretném, mert vannak helyek ahol elengedem őket és ha megtanulják, hogy a padkánál meg kell állni akkor nem is fognak lelépni róla.Pl: van egy nagy rét de körülötte szervíz út van ahol jöhet éppen autó, de ha tudja hogy nem léphet ott le akkor szaglászás közbe se fog lelépni.
2010. júl. 13. 20:25
 4/6 Akiteki ***** válasza:
Nem tudom, de láttam ilyet. Még a fűre sem lépett rá a kutya, mert elfogyott a járda.
2010. júl. 13. 20:40
 5/6 anonim ***** válasza:

Sok-sok gyakorlás. Ha már összeszokottak, összehangoltak vagytok, akkor az is elég, ha te megállsz, ettől a kutya is meg fog állni, parancsszót sem kell mondani.

A rengeteg ismétlődéstől a kutya egy idő után magától meg fog állni, mert megszokja, hogy mindig meg kell. De ez nem biztosíték arra, hogy egy idegen, ismeretlen járda szélén is megáll, vagy nem lép le egy idegen kutya után.

Amikor örökbe fogadtam a kutyámat, az első pillanattól fogva tanítottam neki a járda-úttest dolgot. Ha jött, ha nem jött autó, mindig állj-okos fiú-mehetünk. Volt, hogy a nagy szaglászás közben félre lépett, le a járdáról, úgy pattant vissza, mint aki tűzbe lépett:). Nem tudom, benne valahogy magától összekapcsolódott, hogy mindig a "magas" részen megyünk. Az ismert helyeken már az úttesttől 1-2 méterre megáll és néz rám, hogyan tovább.

2010. júl. 14. 09:55
 6/6 anonim ***** válasza:
én csak vezényszóra ültettem le öket .. minek üljenek le ha nem jön autó? akkor megyünk azonnal ...
2010. júl. 14. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!