A border colliéket hogy lehet rávenni, hogy idegeneket meg ugasson?
Nem házőrzésre találták ki, deel lehet menni vele trénerhez, aki szakszerűen foglalkozik vele.
Viszont a kutya, mint házőrző egyáltalán nem hatásos a mai időkben, mert gyakorlatilag bárki egyszerűen megmérgezi.
Köszönöm a hasznos választ!Amúgy én hallottan egy módszerről (azt mondják hatásos) hogy az idegen egy vesszővel vagy bottal kezdje el verni a kutyát (csak kicsit de azért fájjon neki :( )és akkor elkezd majd ugatni.
De köszönöm én NEM kérem!Nics kedvem egy idegen kezébe egy vesszőt adni hogy verje a kutyámat! Szerintem ez egy nagy szép szóval butaság!És még egyszer köszi a válaszod!
Ha idegbeteg, agresszív, idegenektől félős kutyát akarsz nevelni, akkor "remek tanácsot" kaptál. Ez a fajta nem arra lett kitenyésztve, hogy őrző-védő legyen.
Ha mindenképp ilyen kutyát szeretnél nevelni belőle, akkor vidd el suliba ahol megtanítják neki, de ne legyenek illúzióid.
Mindenesetre ha a házat szeretnéd védeni, akkor kamerát javaslok és távfelügyeletre bekötött riasztót. Nekem is ez van, pedig van 1 belga és 1 német juhászom, akikkel jártunk őrző-védőzni, de ma már nem nagy cucc kábítólövedéket sem szerezni, szóval a kutya semmire nem garancia.
Az meg nagyon gáz, hogy minden idegent megugat a kertből aki elmegy az utcán és teljesen felesleges is.
:) az sosem jó, ha mindenre ugat a kutya, nemcsak a szomszédokat fogja zavarni, hanem téged is egy idő után, mert nem fog különbséget tenni a rosszarcú betörő kinézetű idegen, és pl.a járókeretes mamika között.
Azt megtaníttathatod neki (legalább 1 kis agytorna), hogy ne vegyen fel a földről semmit, ne fogadjon el idegenektől kaját (ezt élete végéig nem àrt ismételni) és ha idegen jön a kapuhoz, akkor hátráljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!