Mit csinálnátok ha a saját kutyátok megharapna?
Örülök, hogy végig az volt a kérdés, hogy MI mit tennénk a SAJÁT kutyánkkal.
Én szakemberhez vinném, mert nyilván elcssztem valamit. Pont.
Egészséges állatot nem altatnak el.
Kiképzőt kellene hívni hozzá, rá kéne jönni, hogy mit csinaltok rosszul és ezt ki kéne javítani. Ha erre nem akarok időt/energiát/pénzt áldozni akkor gyepmesteri telepre kell leadni a kutyát. Onnan még örökbe is fogadhatják.
De jó lenne tudni, hogy mikor viselkedik agresszívan, mikor kezdődött ez. Mi az ami kivaltja. Hol van ő a falkasorrendben, mennyit és hogyan foglalkoztok vele, hogyan nevelitek/neveltétek eddig. Hogy reagáljátok le amikor agresszív. A morgás figyelmeztetés? Milyen szituációban csinálja? Kit és hogyan harapott meg, mi volt az előzmény? Egyik pillanatról a másikra valtozott a viselkedése, vagy valami el lett rontva nála?
Ja és ha az én kutyám morogna vagy harapna akkor először is letiltanám majd orvoshoz vinném mert indokolatlanul nem csinál ilyet.
Ha tegyük fel befogadok egy kutyát és így kezd viselkedni és nem javul akkor kiképzőt keresek mert ő nyilván ezerszer többet tud nálam a témában.
13 szerintem is idegrendszeri probléma, esetleg hormonális.
Írt valaki ivartalanítást nem tudom segítene e?
14.Onnan még örökbe is fogadhatják
Nem gondolom,hogy nagyon örülne neki az örökbefogadó,ha megharapná!
Megkérdezhetem, milyen fajta, ha keverék nagy valószínűséggel milyen fajták keverednek benne?
Ha ki tudod zárni hogy nevelési hiba vagy félelemagresszív, akkor a döntés rajtad múlik.
Páromék kutyusa puli/foxi keverék. Ő is kapdos, harap, de mivel a háznál nincs kisgyerek, a kert nagy, boldog kutya így is. Ők elfogadták hogy ilyen, nem lehet úgy dögönyözni mint a mi kutyánkat, de attól teljesértékű családtag. Tudni kell kezelni. Amióta megtanulták nem volt ilyen baleset.
Az anyádat se altatod el, mert éppen olyat csinált.
Biztos hogy én vagyok fordítva bekötve, de kivagyok ettől a "Baj van vele? Altasd el!" hozzáállástól...
17"boldog kutya így is."
Nem a kutya boldogságával van a probléma, hanem,hogy HARAP!
Múltkor egy tacskót megtámadott,azonnal torokra ment csak a szerencsén múlt,hogy túlélte. Farkas keverék,fekete!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!