Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csinálnátok ha a saját...

Mit csinálnátok ha a saját kutyátok megharapna?

Figyelt kérdés
Ill. többször is morogna,támadólag viselkedne veletek!
2019. aug. 23. 00:12
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
78%

Örülök, hogy végig az volt a kérdés, hogy MI mit tennénk a SAJÁT kutyánkkal.

Én szakemberhez vinném, mert nyilván elcssztem valamit. Pont.

2019. aug. 23. 13:08
 12/41 A kérdező kommentje:
Jelenlegi álláspont szerint el lesz altatva amennyiben további incides lesz még.
2019. aug. 23. 13:21
 13/41 anonim ***** válasza:
93%
Ha nem nevelési hiba, akkor idegrendszeri problémára kell gyanakodni. A kettő között egy szakértő különbséget tud tenni pl. azzal, hogy megnézi hogyan viselkedik a kutya a jelenlétetek nélkül.
2019. aug. 23. 13:36
 14/41 anonim ***** válasza:
84%

Egészséges állatot nem altatnak el.

Kiképzőt kellene hívni hozzá, rá kéne jönni, hogy mit csinaltok rosszul és ezt ki kéne javítani. Ha erre nem akarok időt/energiát/pénzt áldozni akkor gyepmesteri telepre kell leadni a kutyát. Onnan még örökbe is fogadhatják.

De jó lenne tudni, hogy mikor viselkedik agresszívan, mikor kezdődött ez. Mi az ami kivaltja. Hol van ő a falkasorrendben, mennyit és hogyan foglalkoztok vele, hogyan nevelitek/neveltétek eddig. Hogy reagáljátok le amikor agresszív. A morgás figyelmeztetés? Milyen szituációban csinálja? Kit és hogyan harapott meg, mi volt az előzmény? Egyik pillanatról a másikra valtozott a viselkedése, vagy valami el lett rontva nála?

2019. aug. 23. 13:38
 15/41 anonim ***** válasza:
66%

Ja és ha az én kutyám morogna vagy harapna akkor először is letiltanám majd orvoshoz vinném mert indokolatlanul nem csinál ilyet.

Ha tegyük fel befogadok egy kutyát és így kezd viselkedni és nem javul akkor kiképzőt keresek mert ő nyilván ezerszer többet tud nálam a témában.

2019. aug. 23. 13:40
 16/41 A kérdező kommentje:

13 szerintem is idegrendszeri probléma, esetleg hormonális.

Írt valaki ivartalanítást nem tudom segítene e?

14.Onnan még örökbe is fogadhatják

Nem gondolom,hogy nagyon örülne neki az örökbefogadó,ha megharapná!

2019. aug. 23. 13:55
 17/41 anonim ***** válasza:
88%

Megkérdezhetem, milyen fajta, ha keverék nagy valószínűséggel milyen fajták keverednek benne?

Ha ki tudod zárni hogy nevelési hiba vagy félelemagresszív, akkor a döntés rajtad múlik.

Páromék kutyusa puli/foxi keverék. Ő is kapdos, harap, de mivel a háznál nincs kisgyerek, a kert nagy, boldog kutya így is. Ők elfogadták hogy ilyen, nem lehet úgy dögönyözni mint a mi kutyánkat, de attól teljesértékű családtag. Tudni kell kezelni. Amióta megtanulták nem volt ilyen baleset.

Az anyádat se altatod el, mert éppen olyat csinált.

Biztos hogy én vagyok fordítva bekötve, de kivagyok ettől a "Baj van vele? Altasd el!" hozzáállástól...

2019. aug. 23. 13:56
 18/41 A kérdező kommentje:

17"boldog kutya így is."

Nem a kutya boldogságával van a probléma, hanem,hogy HARAP!

Múltkor egy tacskót megtámadott,azonnal torokra ment csak a szerencsén múlt,hogy túlélte. Farkas keverék,fekete!

2019. aug. 23. 14:25
 19/41 anonim válasza:
71%
#4es voltam, én írtam az ivartalanítás. Amennyiben fiú kutyáról van szó könnyen lehet hogy segítene rajta, túl tengnek benne a hormonok amik agressziót is kivalthatnak. Persze egy állatorvos bővebb tájékoztatást tud adni erről. Nekünk ezt tanácsolták, és javult a helyzet.
2019. aug. 23. 15:56
 20/41 A kérdező kommentje:
Mivel fiú kutya,igy lehet, akkor ezt próbálnánk először. Csak nem tudom elképzelni mi köze a szaporodásnak az agresszióhoz?!
2019. aug. 23. 15:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!