Mitől prüszköl, tüszög a kutyám már majdnem két hete?
Szegény kb két hete nyomja, nagyon összetett dolognak indult ez az egész.
Először is gyomorrontása lett, mert a gyökér szomszéd eteti, hiába figyelmeztetjük, hogy ne, mert a kutya beteg (jut eszembe, pár tipp jól jönne, hogyan szoktassam le a kutyát arról, hogy ne fogadjon el semmit...)
Gyomorrontása lett, öklendezett, füvet evett, fogyott, a szőre fakó lett. A hányás, öklendezés, fűevés elmúlt, visszajött a jókedve, de továbbra is rosszul nézett ki, és elkezdett tüsszögni. Aztán láttam, hogy radíroz. Na, akkor elvittem dokihoz (sajna előtte magam is kórházban voltam, úgyhogy szép tünetcsoportot produkált, mire dokihoz került).
A doki adott Drontalt féreghajtásra, tegnap beadtam egyet a blökinek, ma volt széklete, de nem volt benne féreg (nem láttam...).
A tüsszögés ügyében a doki össze-vissza nézegette a kutyát, orrába, fülébe nézett, nem látott semmit, még pirosságot sem. Azt mondta, talán allergia.
Valakinek volt már allergiás a kutyája? Mire lehet most allergiás? Hogy tudnék rajta segíteni? A doki azt mondta, arra nem tud adni semmit.
Amúgy mikor a blöki tüsszent, a fejét jobb oldalra dönti és leteszi a földre, mintha ott irritálná valami. Láza sem volt, a tüdeje és a belei tiszták, normális a hasa.A kedélyállapota, erőnléte kitűnő. Nem folyik az orra, nem csipás.
Allergia valóban? mit adhatok neki? Összefügg a férgességgel vagy a gyomorrontással?
Amúgy 1 éves, kis-középtermetű, tacskószerű kan keverék kutya, udvaron lakik. Tartunk tyúkokat, van tavunk és azzal minden velejáró állat és növény, van méh is (a szomszéd tart). Eddig nem volt ilyenje.
ha valaki tudna valami tanácsot adni, megköszönném.
25/L
A szúnyogirtást nem említettem a dokinek, nem kérdezte.
Hálisten a blöki étvégyával, kedvével nincs gond, hányni nem szokott, a hasa nem megy (reggel találtam a fűben egy hígabb kutyagumit, de azóta semmi, szóval ez nem hasmenés).
A fűbe dörgöli az orrát az enyém is. :)
A toklásznak még utánanézek, közben olvastam kicsit a bűzmirigyproblémáról. ha megfogdosom a farka tövét, akkor ő is odahajol és megharapdálja. De nem mordul rám, nem tiltakozik. A radírozás elvben annak a jele is lehetett, és a bűzmirigy betegsége okoz általános allergiás tüneteket. Én mostmás kicsit efelé hajlok. Bár radírozni azóta sem láttam (tegnap délelőtt volt az első és az utolsó eset mindeddig).
Allergia lehet a virágporra, valamire, bűzmirigy, vagy idegentest.
Azonnal utánanézek.
Köszönöm a tippeket és a válaszokat, várok még belőlük :)
(Ja, és elég jó állatklinikára vittem, Barzó - Nyíregyháza. Tanultam a hibámból, mert egy köcsög helyen januárban félrekezelték a macskám, és belepusztult. Úgyhogy a hellyel nincs baj, csak szerintem egy frissdiplomás kiscsaj vizsgálta, alig volt idősebb nálam. Én 25 vagyok... Majd max másik doki rendelését célzom be legközelebb).
Köszi, további szép napot!
Ja, a fajta kérdésében:
tacskószerű, sárga, alacsony, rövidlábú, de az anyja egy magas, fekete-foltos keverék volt. Szóval abszolút mix, ennek köszönhetően kiskorában egy parvót is átvitt (még ott fertőződött meg, ahol született).
Kép:
Bocs, hogy egy blogbejegyzés, és csak a fejéről van kép, de képzeljetek egy tacskótestet alája. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!