Elhozzam vagy ne?
Előző héten szétnéztem egy gyeptelepen és az egyik kutyus nagyon megtetszett.Jámbor,bújos nagyon jólelkü állat,első látásra szerelem volt,viszont én panelban lakom(nem egy lyukban,de azért nem is olyan nagy a lakás) és a kutya nagyjából térdig ér.
A kérdésem az,hogy szerintetek így elhozzam? Sokszor otthonról dolgozom és egyedül élek,szóval lenne időm sétálni vinni és foglalkozni vele.Félek,hogy nem fogja jól érezni magát,mert nincs kert,ahol szaladgálhatna.A másik nagy probléma,hogy ha senki nem viszi el őt,akkor talán még a héten elaltatják.
Hozdd el.
Nálunk van egy elég nagy kert, de nem nagyon futkosnak benne a kutyák. Mindig a közelünkben maradnak (sokszor az ajtó előtt fekszenek, ha épp nem engedjük be őket) és többnyire csak deglenek valahol :)
A tiéd tökéletesen meglesz a lakásban, csak eleget kell sétálni vinned.
Felejtsük már el ezt a "a boldog kutya a kertben szaladgál" dolgot.
A kutya falkaállat. A falka kell neki, nem a kert, amit egy hét után az utolsó kavicsig kiismer és utána megunja.
A kutya a nap nagy részében fekszik, pihen. Nem rohangál céltalanul fel-alá. Neki az a jó, ha ott lehet melletted.
Persze van néhány kivétel, mert egy huskyt sosem tartanék panelban, de a legtökbb fajta akkor boldog, ha kontaktban lehet a gazdival, és nem akkor, amikor ki van zárva az udvarra, és néha embert lát.
Nyugodtan hozd el! Azt mondod, sokat vagy otthon és lenne rá időd. Ha megfelelő mennyiségben sétáltatod, futkározhat valahol, foglalkozol is vele, akkor a lakást pihenésre fogja használni.
Ne hidd, hogy egy kutya egyedül csak úgy, önfárasztás céljából rohangál egy kertben. Akkor a legboldogabb, ha a megfelelő mozgatás/fárasztás mellett a gazdájával lehet.
Keverék kutya,kb.minden van benne.Naponta többször tudok sétálni vele menni (3x1 órára gondoltam,vagy többre,majd meglátom,hogy mennyire tetszik neki) és kutyaiskolába vinném.
Aludtam rá egyet és az itteni válaszok is meggyőztek, délután felhívom a pasast és megkérdem,hogy mikor mehetek el érte.Előtte megveszem az alapfelszerelést(tálak,takaró,rágóka,táp,ágy,póráz) és majd dokival is megnézetem.Tápból minőségit szeretnék venni(Josera,Orijen stb.),először kisebb kiszerelésben,mert nem biztos, hogy ízlik neki,majd kipróbálgatjuk,hogy melyik válik be.
Elhoztam! Kicsit még félős,de már megy a lakást felfedezni.Este végig engem bámult,szerintem nem is aludt,de ma reggel mellém bújt és aludt egy kicsit.Vettem neki rágókát meg egy plüsst.A plüsstől megijedt, a rágókát meg csak bámulta először,nem tudta,hogy mit is kéne vele csinálni,de aztán rájött.Tegnap lefürdettem,mert kicsit koszos volt(mikor pórázra raktam és a kocsi felé indultunk,akkor ugrált és fetrengett a porban),de nagyon élvezte a meleg fürdőt, úgy kellett kirángatni.
Reggel vittem sétálni,de félúton lefékezett és húzott vissza,szóval nem sikerült túl hosszúra.Majd nemsokára megyünk megint és majd este is viszem,hogy lefáradjon és aludjon egy nagyot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!