Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Dalmatát, vagy Huskyt vennétek...

Dalmatát, vagy Huskyt vennétek? Miért?

Figyelt kérdés
2019. aug. 18. 21:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
9%
Én husky-t vennék, mert házőrzésre venném, és arra a husky alkalmasabb.
2019. aug. 18. 21:20
 2/13 anonim ***** válasza:
94%
Egyiket sem, de ha csak a kettő közül lehetne választani, akkor dalmatát, mert jobban hasonlít egy vizslára (meg a természete is olyan, h jobban kijön másfajta kutyákkal) de amúgy meg valamilyen kisebb keveréket választanék 8amiben nincs pincsi, pincsiszerű, de van benne puli, vagy puliszerű, lakásba, családtagnak.
2019. aug. 18. 21:27
 3/13 anonim ***** válasza:
97%
Ha oylan helyen élnék, ahol van lehetőség a szánhúzásra, akkor lehet husky is lenne. De oylan esetben sztem több kutyám is lenne.
2019. aug. 18. 21:28
 4/13 anonim ***** válasza:
47%

Első:a husky max halálra nyalja a betörőt.

Viszont a dalmata lehet "agresszív"!! Ha nem jól tartják. A dalmata kocsi kísérő kutya volt. Egész nap futna. Nem bírja a bezártságot. Ez a kertre is érvényes!

A husky max megszökik. De nem lesz agresszív.

2019. aug. 18. 21:33
 5/13 anonim ***** válasza:
59%
Egyiket sem. Elmennék egy menhelyre, és választanék onnan.
2019. aug. 18. 21:35
 6/13 anonim ***** válasza:
77%

#4, nyilván ez minden egyes huskyra igaz. Sőt, az is, hogy megszöknek.

És persze minden dalmata kivétel nélkül kiváló tűzoltókutya ugye.

Nem kicsit generalizálsz.

2019. aug. 18. 21:38
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyiket sem, mert nem illünk össze egyik fajtával sem.
2019. aug. 18. 21:53
 8/13 anonim válasza:
73%
Nekem örök kedvenc és álom kutya a Husky, úgyhogy Huskyt. de egyébként a Dalmata hamisabb tudd lenni, vagyis alkalmasabb házőrzésre, az utcában is volt egy és mindig nagyon megugatott, biztos enm mertem volna bemenni oda. Ja és a Dalmata nem hullajtja annyira a szőrét, mint a husky, meg kicsit okosabb is, a huskyt nagyon nehéz nevelni, makacs is. Akkor legyen Huskyd, ha nagyon sok energiát és időt rá tudsz szánni. A dalmata is biztos aranyos, nekem a 101 kiskutyából nagyon bejöttek, kis kedvesek, ha jól nevelik.
2019. aug. 18. 22:06
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Tetszik mindkettő, de jelenleg egyiket sem választanám.

Dalmatához jobban kéne futni tudnom, hogy le tudjam mozgatni, én még kezdő futó vagyok.

Husky makacs kutya, én pedig kezdő kutyás vagyok, és nem feltétlenül érezné jól magát laksában kert nélkül, egy rokonomnak volt hasonló, szánhúzó jellegű kutyája, csak nem tudom pontosan, melyik fajta, ők Svédországban élnek kertes házban, hűvösebb van, ott jó volt annak a kutyának (12 évesen kelt át a szivárványhídon), 1-2 alkalommal Magyarországra jöttek családlátogatóba télen, és hozták a kutyát is, szegény folyton kikéredzkedett a lakásból, mert melege volt bent.

Jelenleg ugyan hosszú szőrű és aktív kutyám van, de neki valahogy másabb a bundája, nincs annyira melege, vagy ha igen, kifekszik a hűvös járólapra, és az elég, illetve kistestű, az energiaszintje pedig tökéletesen passzol hozzám, így együtt kocogunk, túrázunk, és együtt tudunk fejlődni.

2019. aug. 18. 22:35
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Egyiket sem. Túl magas az energia szintjük én meg nem csak lusta de még kövér is vagyok.

De inkább husky, mert a dalmata ellen még az is szól, hogy nem szeretem a rövid szőrű kutyákat + elvileg kevésbé/nem szeretik a gyerekeket.

Én bundás jámbor óriásokat választanék inkább mint pl a berni pásztor

2019. aug. 19. 06:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!