Körülbelül 2 hete fogott a kutyám egy patkányt, lent az arcán meg harapta. Akkor le lett kenve betadinnal, meg kapott kalcium pezsgő tablettát. Ma reggelre fel dagadt.2het után lehet baja? (1.5 éves husky)
9-es ha oltást nem is kap rá,most ha megharapná a kutyádat egy patkány egy pár nappal később gyakorin érdeklődnél,hogy lehet-e baja majd 2 hét múlva ahelyett,hogy orvoshoz vinnéd mikor tudod,hogy a patkány harapás milyen veszélyes?
Főleg úgy,hogy feldagadt "az arca" tőle?
Ha lett volna orvosnál az eb akkor tudná a kérdező,hogy 2 hét múlva lehet-e baja ugyanis az orvos szól,hogy akkor tessék 2 héten belül vissza hozni még egy kezelésre nehogy legyen baj.:D
De azért engem is érdekelne,hogy végül mi lett az ebbel.A feldagadás allergián kívül lehet sok minden tünete.
11# Én írtam azt a választ is, hogy máris van baja, és menjenek orvoshoz. Egyébként pedig harapás esetén természetesen azonnal elmennék vele állatorvoshoz. A 9# válaszom arra vonatkozott, hogy ilyenkor (harapás) mit nem fognak csinálni tetanusz illetve veszettség vonatkozásban.
Igaz nem patkány, hanem másik kutya harapta meg tavaly ősszel a kutyámat, szóval van tapasztalatom ilyenkor hogyan kezelnek: kimossák a harapott sebet (fecskendővel belenyomnak valami brutál fertőtlenítő cuccot), és alapból ennyi. Ha gond van, akkor nyilván visszamegy az ember. A kérdezett esetben a betadinnal való külsődleges lekenés nyilván kevés volt, a seb mélyén maradt kórokozó. A kalcium pezsgőtablettát nem is értem, mire adták, patkány harapás nem okoz allergiás reakciót.
Engem is érdekelne, hogy elvitték-e azóta a kutyust dokihoz, és mik a fejlemények.
Én meg azt nem értem, hogy a kalciumtól ki vár bármilyen más hatást a kalciumhiány csökkentésén kívül.
Minden nyáron százszor elismétli a sajtó, hogy ne adjanak kalciumot allergiára, mert ha komoly allergiás reakció esetén késik a valódi segítség, az életveszélyes lehet! [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!