Mi alapján válasszak a menhelyen kölyökkutyát?
De,ha ennyire tudod,hogy mi a szempont meg mi a nem szempont akkor mi a kérdés?
Amelyik kölyök kutya aktív az felnőttként is az lesz.Nyugodtabbak nyílván nyugodtabbak lesznek.
Nézd meg,amelyik tetszik,érdeklődik irántad,neked való kutya (aktív vagy pont a nyugodt) azt fogadd örökbe.
Ha már egyedül dönteni se tudsz az eleve baj.
Neked tényleg nem való kutya.
Bemész, és amelyik első látásra szerelem.
Na azt kell elhozni.
Ilyen szempontok alapján nem lehet választani, mert később sokat változhat.
És a kérdésedre a válasz, igen voltam menhelyen kutyáért.
Kölyök kutyaert mentem mert azt szerettem volna.
De ránéztem egy őszülő vizslara, ő is ramnezett és azóta itt fekszik mellettem az ágyba.
Na így válassz kutyát.
A távolságtartó feloldódik idővel, lehet, hogy sose lesz az a nyomulós jellem, aki ráderőlteti magát, de ez nem számít egy jó kapcsolat kialakításában.
Az ugrálós az közvetlenebb, intenzívebb, lehet, hogy alapvetően olyan is marad, de ez is fegyelmezhető idővel, persze csak az után lehet bármi fegyelmezettséget elvárni tőle, hogy előbb az ő igényeit kielégítetted az aktivitás terén.
Szóval ezt magadnak kéne tisztázni, milyen életvitelt élsz, mennyire aktívat, mennyi energia fér bele, mennyi időt tudsz erre fordítani. Ha inkább kevesebbet, akkor mindenképpen inkább nyugisabb kutyát válassz.
Nem biztos, hogy úgy marad, de így adsz meg magadnak a legtöbb esélyt.
Amit ajánlani tudok:
1.Fajta,bár a legtöbb esetben keverékek
2.Méret(mert ugyan a méret sem mindegy,a kisebb kutyákkal könnyebb bírni valamily3n szinten, bár ez relatív)
3.Barátkozós e? Nagyon fontos,mert vannak olyan kutyusok akik valami traumán estek már túl és nem olyan emberszeretőek.
4.El tudnál e vele képzelni akár 10 évet is?
a távolságtartók vagy félénkek vagy passzívan domináns kutyák, de mindenen lehet változtatni, ezeken a viselkedéseken is.
nosztalgikus hangulatba kerültem, úgyhogy megosztom a mi sztorinkat, hátha segít :) szóval én önkéntesnek mentem egy menhelyre, meg puli kölyköket megnézni és belőlük választani. az első félórában bőgtem mint egy idióta, aztán végigsétáltam a kennelek között és MEGLÁTTAM ŐT!!! persze a drága kiskutya le se szart, ignorált, azt hittem félénk (nem, passzívan domináns, még mindig, de rengeteget javult) kivittem sétálni háromszor, két hét alatt örökbefogadtam mert (nem túlzok) nem bírtam nélküle létezni. azóta is imádom, baromi jó kutya lett. na így is lehet kutyát választani :D ha viszont nagyon racionális akarsz lenni, keress egy jó trénert, segít a választásban (Budapesten pl az Álmosfelhő)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!