Mit tudnék csinálni a kutyával? Olyan mintha függő lenne.
Neveletlen.
Mi az, hogy ha nem teljesül az óhaja, megharap?
Te vagy a főnök. Akkor van labda, ha te úgy akarod.
Csak akkor add neki oda a labdát ha játszani akarsz és akkor legyen vége amikor te úgy döntesz. Ha mást visz oda hagyd figyelmen kívűl.
Ha nem irányítasz a fejedre nő ami látszik is a szinte harapásokból
Nincs lefárasztva, nincs nevelve, nincsenek szabályok bevezetve a játékban.
Ezt te tanítottad meg neki! Te tanítottad meg, hogy minél erősebben provokáljon, mert csak akkor dobod el a játékot! Ezért gond, ha olyanok tarthatnak kutyát, akikben nincs tudatosság.
Időpont ma 20:08
A valóban profi sportkutyás kutyája nem játszik idegenekkel. Ha elő van véve , csakis a gazdájával játszhat.
Nem játszik másik kutyával, nem labdázik más emberrel. A profi sportkutyás kutyájának csak a gazdája a játszótársa.
Elő van véve? xD Azt ugye tudod, hogy nem az őrzővédő az egyetlen sport a világon? xD Mert ott szokás, hogy a kutya be van zárva és senkivel sem foglalkozhat.
Én terelősportban találkoztam ezzel meg agilitynél, tapasztalt gazdáknál is. Általában border colliek voltak ezek a kutyák. Ez is az egyik oka, hogy ki nem állhatom a fajtát.
Egy kicsit más az, amikor sportkutya csinálja ezt, de képes mellette pihenni, ha annak az ideje jön el, képes mellette kikapcsolni és képes a gazdája ezt kontrollálni.
De a kérdésben a gazdát idegesíti, mégis erre neveli a kutyát. De nem nagyon értem mi bajod van azzal, ha egy kutya labdás. Ahogy azt sem, hogy hogyan lehetsz kutyás, ha egyes fajtákat, egyedeket 'utálsz'.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!