Mi baja lehet a kutyámnak? (Bővebben lent)
Figyelt kérdés
Van egy 10 éves kistestű keverék kutyám. Néhány napja naponta többször is rosszul lét alakul ki nála. Ilyenkor puposít, összehúzza magát, a nyaka megmerevszik, egyenesen tartja. Jellmezően ébredés vagy mozgás után, napi 1x vagy akár 5x is. Elvittük orvoshoz, majd kórházba is. Megvizsgálták, gerince és nyaka mozgatására nem reagált fájdalommal. A bal lábaiban késik a reflex. Kapott injekciót, gyulladáscsökkentőt és fájdalomcsillapítót is szed. Nem sokat javult a helyzet. Játék után jönnek a tünetek. Amúgy amikor éppen nincs ilyen "görcsben" akkor teljesen jól van. Játszik, sétálna, eszik, iszik. Nagy éles a kontraszt a 2 állapot között. Kb 10 percig tart ez a görcsös állapot, utána semmi baja. Olyan mintha becsípődne neki valamije. Ilyenkor kifekszi általában. Valakinél volt esetleg hasonló probléma?2019. aug. 5. 18:32
1/7 A kérdező kommentje:
Én porckorong sérvre gyanakszom egyébként
2019. aug. 5. 18:33
3/7 A kérdező kommentje:
Epilepsziánál a kutya tud mozogni és reagál a hívásra? Mert ő figyel és az állapotához mérten mozog is.
2019. aug. 5. 18:39
4/7 anonim válasza:
Az epilepszia más. Akkor görcsösen felhúzza a lábát összeesik, remeg, ha mozog olyan mintha részeg lenne, dülöngél. Erősebb rohamnál meg hanyatt vágódik és nyáladzik, remeg.
Nekem volt epilepsziás kutyám.
Ezt inkább kisállatt ortopédiához értő orvossal kéne megnézetni.
5/7 anonim válasza:
Röntgen? Mri? Nekem ez gerincnek tűnik.
6/7 anonim válasza:
Vidd el állatkórházba! Annyira tipikus, amikor mindenféle vizsgálat nélkül küldik bele a kutyákba a különféle szurikat.
Röntgen szerintem kéne neki legalább.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
A Budapesti Állatkórházban voltunk. Röngtgent nem is említettek...
2019. aug. 6. 11:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!