Miért tartják néhányan gáznak azt, ha öltöztetik a kutyákat?
Az agyoncicomázást tartom gáznak. De végülis egy előttem szólóval egyetértve még mindig jobb dolga van egy agyoncicomázott kutyának mint egy kert végében láncrakötött elhanyagol ebnek.
Egy barátom skótjuhászának a nyakában egy skót kockás kendő volt kötve. Nagyon jól állt a kutyának és jópofa is volt. Nem melegítette nem akadályozta a mozgásban.. Jól állt nekik és kész.. ilyen is van
Korcsnak tartok minden kutyát, amelyik a küllemre van tenyésztve nemzedékek óta. Amelyiknek fajtaként nincs praktikus haszna (vadász, őrző-védő-jelző, terelő, igavonó). Amelyik egy-egy jellegzetes tulajdonságának kiemeléséért a szervezete torzult (cocker spánielek határozott stopja, rotweilerek csípőproblémái). A törpévé tenyésztett fajtákat. A kopasz fajtákat.
Stb. Tehát a korcsot nem köznapi, leszóló értelemben használtam, hanem az "elkorcsosult" jelző rövid formájaként.
A kutya nem azért maradt az ember mellett, hogy ölben lehessen hurcolni. Nem ezért indult az ember és a kutya (farkas, sakál) kommenzalizmusa, már-már szimbiózisa. Ezért tartom azokat a kutyákat természetellenesnek, amelyeket télen úgy kell mesterségesen életben tartani.
Mikor nagybátyám vizslája a fagyos vízből kihozta a meglőtt kacsát, utána természetes, hogy a kutya hordhatta aznap nagybátyám télikabátját, mert gondoskodni kell a kutyáról, megérdemli... De hogy "normál felhasználás" mellett minden baja legyen a kutyának, az nem normális.
Valaki írta, hogy sajnálja azokat a kutyákat, amelyek télen-nyáron kint vannak, és csak a kertet látják. Ez utóbbiért én is, de a változó évszakok sokkal jobban megfelelnek a kutyának, mint a nyári 22 fokra légkondizott, télen 22 fokra fűtött lakások.
Lassan, nagyon lassan a GYÍK.hu olvasói is fejlődnek, és Magyarországot már nem "magyar ország" formában írják...
És még a kutyáját is öltözteti...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!