Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért bántja őket? (Kérdésed...

Miért bántja őket? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés
Alapjába véve nagyon kedves és nyugodt 5 hetes labrador kutyám van. Amikor idehoztuk elejétől fogva szoktattuk a cicákat, és megszokták egymást annyira, hogy nem bántotta őket, hanem nyalogatta. Valamylik nap láttam, hogy ráfeküdt a kutya az egyik macskára és harapdálta, sőt ha olyan kedve volt nem hallgatott az "ül, marad" parancsszókra sem, pedig szokott á hallgatni. Mit csináljak vele?
2010. júl. 12. 11:23
 1/7 anonim ***** válasza:
5 hetesen az alomban a helye, nem nálatok....
2010. júl. 12. 11:28
 2/7 anonim ***** válasza:
5 hetes??? Remélem csak elírtad, mert ha nem akkor egyszerű a válasz: a kutyád antiszoc. Minimum 8 hetes koráig az anyja mellett van a helye, hogy szocializálodjon és megtanulja a fajtája nyelvét, jelzéseit.
2010. júl. 12. 11:29
 3/7 anonim ***** válasza:
Ez most komoly? Lesznek ettől sokkal nagyobb problémáitok is a kutyával, mert jóformán semmit nem tudott megtanulni az anyjától. Minek kellett ilyen korán elválasztani? Még legalább 3-4 hétig az anyja és a testvérei között lenne a helye. Valószínűleg iszonyú viselkedésproblémái lesznek, szóval ha tudjátok vigyétek vissza az anyjához legalább 2-3 hétre.
2010. júl. 12. 11:30
 4/7 A kérdező kommentje:

jaj tényleg bocsánat elírtam. :D

5 Hónapos, csak sisettem és elírtam.

2010. júl. 12. 11:32
 5/7 anonim ***** válasza:
Így van ahogy mondják, túl korán lett elválasztva sajnos. De biztos, hogy nem csak afféle kedves, játékből harapdálás volt? Kiskorában az én kutyám is folyton rágcsálta a nyuszinkat, állandóan tocsogott a kutyanyálban szegény kis tapsifüles, de egy karcolás sem esett rajta soha. Ha épp kefélem a szőrét, a mai napig ő is véggi vakargatja az én kezemet közben a fogacskáival, és ez is harapásnak néz kis, de igazából kedveskedés.
2010. júl. 12. 11:33
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem csak játszott vele, ha támadta volna, akkor morgott, ugatott volna, nem pedig a mancsát rátéve harapdálja. Meg kell benne erősíteni, hogy ki a falkavezért, mert most még sokkal könnyebb lesz tisztázni a kis fejében, mint később. A trükköket meg többször, jutalomfalattal gyakorolni.
2010. júl. 12. 11:37
 7/7 anonim ***** válasza:

Ez csak játék. A macska hagyta, a kutyának nem volt a másik állat részéről visszafogó erő (védekezés), így most a lakli kamasz próbálgatja, hogy meddig mehet el a cicánál.

Legyél te a főnök, most a dac és a szelektív hallás korszakát éli.

2010. júl. 12. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!